facebook
twitter

Икономика

НАКРАТКО

147

Министър Румен Порожанов обеща да не бърза

 

с внасянето на новия закон за земята. "Нещата са много деликатни" и "когато става дума за пари и земя, интересите са много разнопосочни", коментира министърът по време на Националната среща на земеделските производители. “Вече сме пуснали писма до всички асоциации, които са изразили мнение в публичното обсъждане на поземления закон. Ще направим работна група", поясни Порожанов, който пое ангажимент да поиска удължаване на срока за внасяне на закона в Народното събрание. Шефът на агрокомисията в парламента Десислава Танева също обеща да не се пристъпва към разглеждане на законопроекти, по които няма постигнат консенсус с бранша.

"Булгартрансгаз" ще даде 67 млн. лв. без ДДС

за рехабилитация на участък от Северния полупръстен на газопреносната мрежа, който е с дължина от 81 км. Става въпрос за отсечката Беглеж - Дерманци - Батулци - Калугерово и др. Срокът да подаване на оферти е до 11 март. Поръчката включва доставка на материали и оборудване и строителни работи. Проектът е от европейско значение, посочват от държавното предприятие.

 

 

Омбудсманът Мая Манолова изпрати нова препоръка

 

до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заради десетките жалби и сигнали на граждани за продажбата на електронни винетки, съобщиха от институцията на обществения защитник. Според сигналите се открояват два основни проблема - при грешно въведени данни на превозно средство при закупуване на е-винетки няма възможност за коригиране, а платените вече суми не се възстановяват и затова е необходимо заявката да се повтори. Така на практика се изисква двойно заплащане за едно и също превозно средство, дори и в случаите, когато е видно, че няма такъв съществуващ регистрационен номер на автомобил. Хора в неравностойно положение сигнализират за друг проблем - АПИ не спазва нормативно установения срок за потвърждение на генерираните годишни електронни винетки. Освен това, на сайта на агенцията липсва такава информация.

Все още няма коментари

Още

Износът на български храни расте с 13% годишно

08.11.2018

196
Знаете ли кой е той?
Знаете ли кой е той?

16.07.2018

669
В България енергийната бедност е "екстремна", твърди доклад

21.02.2019

3191 42

Влез или се регистрирай за да коментираш

×