facebook
twitter

Икономика

НАКРАТКО

147

Министър Румен Порожанов обеща да не бърза

 

с внасянето на новия закон за земята. "Нещата са много деликатни" и "когато става дума за пари и земя, интересите са много разнопосочни", коментира министърът по време на Националната среща на земеделските производители. “Вече сме пуснали писма до всички асоциации, които са изразили мнение в публичното обсъждане на поземления закон. Ще направим работна група", поясни Порожанов, който пое ангажимент да поиска удължаване на срока за внасяне на закона в Народното събрание. Шефът на агрокомисията в парламента Десислава Танева също обеща да не се пристъпва към разглеждане на законопроекти, по които няма постигнат консенсус с бранша.

"Булгартрансгаз" ще даде 67 млн. лв. без ДДС

за рехабилитация на участък от Северния полупръстен на газопреносната мрежа, който е с дължина от 81 км. Става въпрос за отсечката Беглеж - Дерманци - Батулци - Калугерово и др. Срокът да подаване на оферти е до 11 март. Поръчката включва доставка на материали и оборудване и строителни работи. Проектът е от европейско значение, посочват от държавното предприятие.

 

 

Омбудсманът Мая Манолова изпрати нова препоръка

 

до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова заради десетките жалби и сигнали на граждани за продажбата на електронни винетки, съобщиха от институцията на обществения защитник. Според сигналите се открояват два основни проблема - при грешно въведени данни на превозно средство при закупуване на е-винетки няма възможност за коригиране, а платените вече суми не се възстановяват и затова е необходимо заявката да се повтори. Така на практика се изисква двойно заплащане за едно и също превозно средство, дори и в случаите, когато е видно, че няма такъв съществуващ регистрационен номер на автомобил. Хора в неравностойно положение сигнализират за друг проблем - АПИ не спазва нормативно установения срок за потвърждение на генерираните годишни електронни винетки. Освен това, на сайта на агенцията липсва такава информация.

Все още няма коментари

Още

Оставката на Порожанов - и закъсняла, и недостатъчна

15.05.2019

Юлиана Бончева

2867 1
Ще преговарям лично със "Сарай Клуб"!

15.05.2019

1015 3
Износът на български храни расте с 13% годишно

08.11.2018

198

Влез или се регистрирай за да коментираш

×