Медия без
политическа реклама

Министър Танева: Няма поскъпване на храните

Чиновник от МЗХП бил поставен под карантина, която изтича

16 Март 2020
Десислава Танева
Илияна Кирилова
Десислава Танева

Няма тенденция за увеличаване на цените на хранителните стоки, увери министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева пред БНТ. 

„Надявам се, че това беше и то беше провокирано по-скоро от неизвестността, може би от естествения панически страх у хората какво означава извънредно положение, какво означава болестта. Тези два-три дни, когато кризисния щаб всеки ден работеше, в общинските кризисни щабове по общини работиха и информираха населението какво трябва да се предприеме, мисля, че положението е значително по-спокойно. Хората вече осъзнаха какво представлява болестта и най-вече как можем да се опазим и да намалим пораженията от нейното навлизане у нас, което е неизбежно, както в цяла Европа, така и в целия свят. Мисля, че тази седмица, ако всичко това продължи по този начин, ние сме в състояние да влезем в режим на обичайната си работа, на обичайните си задължения, изпълнявани вече по друг начин. Там, където е възможно дистанционно“, каза още Танева.

Тя обясни, че  още преди десет дни са създадени три работни съвета с представители на различни браншови организации, които заседават онлайн и участниците непрекъснато са в електронна комуникация.  

„Допреди още да се обяви извънредното положение и да се вземе такова решение, може би 10 дни преди това всички, които се връщаха от командировка от системата, бяха поставени под доброволна домашна карантина – 14 дни. Нещо повече, дори имаме и служител, който беше в Италия, който също е под домашна карантина все още. Мисля, че тази седмица изтича", разкри министър Танева. "Просто трябва да знаем, искам да кажа на хората, животът трябва да продължи. Ние трябва да живеем със съзнанието как трябва да се опазим от това заболяване, ограничавайки до жизнения мининимум социалните си контакти“, каза земеделският министър. 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Десислава Танева, храни

Още по темата