Медия без
политическа реклама

Вторият съпруг на Тина Търнър ще наследи над $ 120 млн.

Синовете на певицата са вече покойници

29 Май 2023
EПА/БГНЕС
Тина и Ервин Бах се ожениха през 2013 г.

Дни след смъртта на Тина Търнър беше потвърдено, че вторият ѝ съпруг - Ервин Бах, вероятно ще наследи половината от състоянието й от 250 милиона щатски долара. 

Рокзвездата сключи брак с музикалния продуцент Бах преди 10 години след 27-годишна връзка. Той ѝ дари бъбрек за животоспасяваща трансплантация през 2017 г. Освен това я е подкрепял и при другите ѝ проблеми със здравето, включително след преживения инсулт през 2013 г., преди сватбата им, припомня британският в. "Мирър". Двамата живееха в Швейцария.

Афида, вдовицата на по-малкия син на Тина - Рони Търнър,  каза, че очакванията на семейството са половината състояние на певицата да отиде при съпруга й. "Тъй като тя се омъжи в Швейцария, мисля, че около 47 процента ще са за съпруга, а останалото за децата", уточни тя.

Децата на Тина обаче са покойници - както Рони, така и първият ѝ син Крейг. Афида беше омъжена за Рони Търнър от 2007 г. до смъртта му през 2022 г. Той почина на 62 години от усложнения, свързани с рак на дебелото черво. Рони е единственото дете от връзката на Тина с Айк Търнър.

Преди него певицата ражда и син от връзката си с Реймънд Хил, когато е на 18 години. Хил също е музикант от групата на Айк Търнър Kings of Rhythm. Крейг се самоуби през 2018 г., което Тина описва като "най-тъжния си момент като майка".

Двама от синовете на Айк Търнър от предишна връзка - Айк младши и Майкъл, обаче са осиновени от Тина по време на съжителството им и са живи.

Афида добави, че може да възникнат усложнения при поделянето на наследството. "Двете деца на Тина са Крейг и Рони – тя не е осиновила Айк младши. Те бяха в семейството само защото тя беше с Айк, така че единствените "кръвни" потомци са Крейг и Рони", обясни тя, пропускайки изцяло по-малкия му брат Майкъл. "Днес аз съм единствената с това име – няма други Търнър."

Снахата обаче увери, че не мисли за парите на Тина: "Не съм тук за това. Тук съм, за да отдам почит на свекърва си. Винаги съм печелила парите си сама – никой никога не ми е давал нищо от семейство Търнър."

Състоянието на Тина Търнър не е спечелено единствено с хитовете ѝ. Тя участва и в редица филми като "Томи", "Лудия Макс: Отвъд клетката на смъртта" и "Последният екшън герой". Биографичният филм от 1993 г. "Какво общо има любовта с това" разказва за пътя й към успеха и битката за запазване на името, с което е известна, по време на болезнения й развод с Айк Търнър, който почина през 2010 г. В него ролята на Тина изпълни актрисата Анджела Басет, а Лорънс Фишбърн се превъплъти в насилника Айк.

Тина Търнър продаде правата върху образа и музиката си на BMG две години преди смъртта си в сделка, за която се смяташе, че е на стойност 50 милиона долара. Имението "Алгонкуин" в Швейцария, в което почина, се оценява на 76 милиона долара.