Медия без
политическа реклама

Таря Турунен ще пее за пръв път във Варна

Два дни по-късно звездата на финландския метъл ще изнесе концерт и в София

21 Юни 2024
СМЕ

Първата дама на финландския метъл - Таря Турунен, пристига за два концерта догодина. Тя ще пее на 4 април 2025-а в зала "Асикс Арена" в столицата (бивша зала "Фестивална"), а два дни по-рано - на 2 април, ще завладее варненската публика в Двореца на културата и спорта. Певицата е концертирала неколкократно у нас, но сега ще направи първата си изява във Варна. 

Любимката на българската публика е на турне заедно с бившия си колега от Nightwish Марко Хиетала. След серия от разпродадени концерти в Южна Америка, където Марко се включи като специален гост на Таря, дуото реши да се обедини и да завладее европейската публика.

Living the Dream Together Tour стартира през септември т.г. и ще продължи през 2025-а. Наскоро Турунен издаде алума Best of Tarja – Living the Dream, включващ най-големите хитове от соловата й кариера. За концертите от турнето тя е подготвила селекция от любимите парчета на феновете, както и нейни лични фаворити.

За да бъде шоуто още по-вълнуващо, Таря и Марко записаха заедно дуетното парче Left on Mars, което също ще изпълнят на живо. А на въпроса, който всички вече си задават, отговорът е "Да, ще пеят и песни от времето им в Nightwish!". След толкова години отново ще имаме възможност да чуем Таря и Марко да изпълняват Wish I Had an Angel, Dead to the World и вечната класика The Phantom of the Opera.

Таря Сойле Сузана Турунен-Кабули е родена преди 46 години в Китее, Финландия. От 1996 до 2005 г. е вокалистка на Nightwish. В самостоятелната си кариера експериментира с различни жанрове – от симфоничен и пауър метъл до алтернативен рок, всички смесени с класическа музика. Таря е изучавала пиано и флейта, класическо и църковно пеене, музикален театър, а по-късно завършва образованието си с класическо пеене в консерваторията в Карлсруе, Германия. Лиричният й сопранов глас е с обхват 4 октави.

58-годишният Марко Хиетала, който има дълга и разнообразна музикална кариера, е част от групата от 2001 г. до 2010 г. Преди да се присъедини към Таря на сцената във Варна и София, Марко ще изпълни парчета от соловите си албуми заедно със своята банда.

Билети за концерта на 4 април 2025 г. в зала "Асикс Арена" се продават в мрежите на Bilet.bg и Тикетпортал, както и онлайн на sme.bilet.bg и www.ticketportal.bg. Цените започват от 60 лева за правостоящи, а деца до 10 години влизат без билет, но с придружител. Билети за концерта във Варна на 2 април могат да бъдат закупени само в мрежата на "Тикетпортал".
 

Последвайте ни и в google news бутон