Медия без
политическа реклама

След "Корона къш" Иво Димчев се мести в Двореца

Роялните следобеди на артиста ще продължат от 1 до 6 юни в бутикова - заради епидемията - обстановка

29 Май 2020
Снимка НХГ
Ива Димчев

В първата седмица на юни освен дом на част от Националната галерия, Двореца на площад "Батенберг" ще се превърне във филиал на MOZEI, в студио на Българското национално радио и в музикален салон за артиста-оркестър, човека на няколко изкуства Иво Димчев. С песните си, които ще изпълнява на рояла в Балната зала, той ще осигурява саундтрак на посетителите, дошли заради изложбите - и концерт на живо за тези, които дойдат специално за да чуят песните му. 

Иво Димчев ще пее и свири по 30 минути на всеки кръгъл час от 13 до 17:30 ч., в дните от понеделник до събота включително. Това прави по два часа и половина дневно или 15 часа музика общо за шестте дни. Със записите, които ще направи в Двореца, след събитието БНР ще издаде акустичен Live албум. Проектът е резултат на сътрудничеството между MOZEI - културното пространство на Иво Димчев, Националната галерия и Българското национално радио.

Музикалната част от музейното изживяване няма да се плаща допълнително, тя влиза в цената на билета за галерията. Но заради противоепидемичните мерки в Балната зала ще бъдат допускани до десет човека и, разбира се, те ще трябва да носят маски.

Шестдневното събитие се нарича "Роялни следобеди с Иво Димчев в Двореца", а в него има и някакъв елитарен момент, защото концертите с десет души публика в истински дворцов салон не са нещо, на което човек може да ходи всеки ден. 

Ако искате да се насладите на тази особена симбиоза между един Дворец, един глас, едни картини и едни песни…Заповядайте!“, кани ни и Иво Димчев. 

Междувременно, преди и след 30-те музикални минути с него, можете да разгледате на първия етаж изложбата „Италия. (Не)видимите истории“. Тя не предлага нищо от популярните забележителности в музеите на Рим, Флоренция, Венеция… , а мултисензорно пътешествие към сърцето и душата на италианците, през (не)видимите истории, (не)писаните спомени и интерпретации на нематериалното наследство на една забележителна култура. 

Още по темата