Медия без
политическа реклама

Шарън Стоун грейна като слънце на корицата на Vogue

64-годишната актриса разказва за отказа си от ботокс и четирите си осиновени деца

01 Септ. 2022
Vogue Arabia

Филмовата легенда Шарън Стоун грейна на корицата на септемврийския брой на Vogue Arabia в яркожълт тоалет на Долче и Габана. В обширно интервю в Zoom пред американската журналистка от сирийски произход Хала Горани, работила доскоро за CNN, 64-годишната актриса разказва за всички аспекти от живота си: за опита си с остаряването и какво означава то за нея, козметичните процедури, онлайн запознанствата, движението #MeToo, участието си в нов трилър сериал и много още.

На въпрос на водещата за живота в Лос Анджелис с тримата й синове Роан, Леърд и Куин, които звездата от „Първичен инстинкт“ осинови, Стоун спонтанно отговаря: „Имам четири! Приех друго дете по време на Covid, чийто родител почина. Това е приятел на сина ми и той дойде да живее при нас, когато баща му си отиде“.

В публикация в Инстаграм от юни актрисата сподели, че е претърпяла девет спонтанни аборта – травматични преживявания, които жените понякога „понасят сами и тайно с някакво чувство за провал“. Активист на британската асоциация за спонтанни аборти тогава определи откровението на Шарън като „подарък“, който може да помогне на жените, скърбящи за загубата на неродено дете, припомня арабският Vogue. „Мисля, че щях да имам повече деца, ако имах партньор“, казва в интервюто актрисата. Тя осинови Роан Джоузеф през 2000 г., докато все още беше омъжена за Фил Бронстейн, а след развода с него осинови още две момчета: Леърд Вон през 2005 г. и Куин Кели през 2006 г. Днес най-големият й син вече е завършил образованието си за шеф-готвач. Преди две години една от най-желаните жени в света закри акаунта си в приложението за запознанства Bumble, защото, както обяснява сега, не може да се придържа към „алгоритъм за срещи“. Запознанствата трябва да идват естествено, когато срещнеш някого и имате общи неща и химия между вас, изтъква Стоун пред Хала Горани.

Неотдавна актрисата пусна в социалната мрежа своя снимка по бикини, която събра хиляди коментари. В интервюто тя разкрива, че кадърът е направен по време на един следобед край басейна с нейна приятелка и всяка снимала другата, за да си покажат една на друга колко са красиви въпреки белезите на възрастта. „Публикувах я, защото усещам, че жените ставаме невидими, след като станем майки и сме на 45 – хората минават покрай вас, сякаш не сте там“, отбелязва Шарън и добавя, че тя и нейните приятели са взели съзнателно решение да се подкрепят и да си повдигат самочувствието взаимно, защото „животът невинаги те кара да се чувстваш като победител, когато остарееш“.  

В темата за напредването на възрастта Стоун включва и естетичните процедури, които отдавна са норма сред холивудските знаменитости. Но докато мнозинството продължава да се бори с хода на природата, тя прегръща всяка промяна в тялото си с грация – това е урок, който е научила по трудния начин. „Имаше периоди на супер слава, когато слагах ботокс, филъри и други неща, а след това получих масивен инсулт с деветдневен мозъчен кръвоизлив и трябваше да направя над 300 инжекции с ботокс и филъри, за да накарам засегнатата половина на лицето ми да се възстанови“, признава Шарън. Това завинаги променя начина, по който звездата гледа на козметичната хирургия: от сладък лукс в очите й тя се превръща в „мощна, болезнена неврологична необходимост“.

Темата за подобряване на красотата се връща в живота на Стоун по време на неотдавнашната й връзка с по-млад мъж. Когато партньорът й я пита дали използва ботокс, тя отговаря: „Вероятно би било добре за твоето и за моето его, ако го правех“. Скоро след това отношенията приключват. „Видях го само още веднъж след това и той изгуби интерес да се срещаме. Ако не ме виждаш като нещо повече, тогава, ако обичаш, намери пътя към изхода“, коментира актрисата с коефициент на интелигентност 154.

На 64 години Шарън Стоун твърди, че се чувства прекрасно в собствената си кожа. „Чувствам, че това е най-вълнуващият и творчески период от живота ми. Никога не съм била толкова щастлива“, казва тя към края на разговора си с Горани.

Фотосесията за Vogue Arabia е осъществена от италианската майсторка на обектива Нима Бенати.

Още по темата