facebook
twitter

Култура

Публикуваха трета книга на Здравка Евтимова в Италия

322
БГНЕС
Здравка Евтимова

Италианското издателство Besa Edirice публикува сборник с разкази от Здравка Евтимова - La donna che mangiava poesie ("Жената, която се хранеше с поезия"). Премиерата на томчето се състоя на 29 юни 2019 г. на фестивала на литературата и културата в град Фано, Италия. Там книгата беше представена от литературния критик професор Катиа Мильори, от университета на град Урбино. Професор Мильори анализира разказите на Евтимова в светлината на традицията, създадена от Владимир Набоков и Милан Кундера.
Това е третата книга на Здравка Евтимова, публикувана в Италия от издателство Besa. Първата беше романът Sinfonia, 2015 г.(със заглавие "Четвъртък" на български) с второ издание през 2016.  Втората й книга, публикувана от издателство Besa в Италия, е романът Los stesso fiume, 2017 г. със заглавие на български език "Една и съща река". Преводът на  италиански е на Алесандра Бертучели.
Премиерата на сборника с разкази "Жената, която се хранеше с поезия" предстои и на фестивала на книгата в италианската област Апулия днес, където за разказите на Евтимова ще говори Клара Нубиле, изследовател на съвременната литература по света и преводач от английски на италиански език.

Все още няма коментари

Още

Олга Токарчук и Петер Хандке са носители на Нобел за литература

10.10.2019

1306 27
Смъртта на критика като край на литературата
Романът е дълга биография, новелите - красиви нощи

Влез или се регистрирай за да коментираш

×