facebook
twitter

Култура

Пловдивската "Медея" идва в Театър Азарян

110
снимка: Иван Мандевски
Снежина Петрова в "Медея"

След бурните овации, които предизвика спектакълът "Медея" в Пловдив, на 8 и 9 октомври постановката ще зарадва софийската публика в Театър Азарян. 

Снежина Петрова ще влезе в кожата на Медея за пръв път на столична сцена. Публиката на спектакъла ще бъде посрещана във фоайето на театъра с фрагменти от изложбата - част от проекта "Походът на аргонавтите от "Филиповци". В представлението участват група деца, както и музикална формация "Вакали" и солистът на баян Стоян Караиванов.

"Медея" проследява историята на едно голямо престъпление, което се случва при разрив в отношенията между родителите. Как продължават пътя си децата, когато родителите им се разделят? Какво провокира една майка да посегне на собствените си деца? Според самата Снежина Петрова в центъра на театралния проект са именно децата. Спектакълът е дело на режисьорката Десислава Шпатова, сценографията е на Зина Генч и Христина Дякова, а хореографията - на Анна Пампулова. Зад въздействащата музика застава Асен Аврамов.

Към екипа на "Медея" в Театър Азарян ще се присъедини и актьорът Ивайло Герасков, който ще влезе в ролята на Креонт. Участват още Петър Дочев, Ивайло Драгиев, Станка Калчева, Койна Русева, Георги Гоцин.

След премиерните дати на 8 и 9 октомври "Медея" ще се играе отново в Театър Азарян на 13 и 14 ноември и на 2 декември.

Ключови думи:

Медея, Снежина Петрова
Все още няма коментари

Още

Полански: Уайнстийн ме изкара детски изнасилвач, за да вземе "Оскара"

12.12.2019

1128 2
"Нетфликс" превзе "Златните глобуси"

10.12.2019

297
Отиде си великата Стоянка Мутафова

06.12.2019

4342 66

Влез или се регистрирай за да коментираш

×