Медия без
политическа реклама

Още „Борат“ - събран от пода на монтажната

"Борат 2: Допълнителни репортажи" съдържа невиждани досега кадри със Саша Барън Коен и Мария Бакалова

17 Апр. 2021
 YouTube
Мария Бакалова в неиздавана сцена от „Борат 2“.

Още кадри от хитовата комедия на Саша Барън Коен „Борат: Последващият кинофилм“ ще излизат в стрийминг платформата Amazon Prime, съобщи „Варайъти“. Новите и разширени сцени ще бъдат част от поредица, наречена (поемете си дъх) „Допълнителни репортажи, извлечени от пода на много стабилна монтажна машина“.  

Някои от кадрите показват повече от престоя на Борат в къщата на двамата вярващи в конспиративни теории за пандемията, както и от живота на Борат с дъщеря му Тутар  (Мария Бакалова) по време на локдаун. Друг нов клип показва как Тутар интервюира двойка през Zoom, представяйки се за политически журналист и ги пита дали  социалното дистанциране е причината Мелания никога да не е близо до Доналд. Те отговарят искрено: „Не, не стои близо до него още отпреди появата на COVID“.

Borat Supplemental Reportings Retrieved From Floor of Stable Containing Editing Machine is coming soon. We’d tell you more, but that title has us low on avai...

Показано е и посещение на Тутар в салон за разкрасяване, където моли да я направят да изглежда като Ар Кели, както и продължителен разговор между Борат и възрастната детегледачка на Тутар Джанис Джоунс.

Барън Коен дава допълнителна информация и в задкулисен клип от митинга на крайнодесни, тежко въоръжени фенове на Тръмп, на които той пя скандалната песента за "китайския грип" („Wuhan Flu“).  Оказва се, че Коен и екипът му е трябвало да избягат много бързо от митинга, преследвани от привържениците на Тръмп. "Давай, давай, давай! Просто продължавай! Ако спрем, ще има насилие“, казва той на шофьора, легнал на пода на микробуса си.

Датата на издаване на „допълнителните репортажи“ все още не е обявена.

В годините след първия "Борат" звездата от „Процесът срещу  Чикаго 7“ се бе зарекъл, че няма да върне героя за втори филм, за да не изпадне положение, от което да не може да се измъкне. „Бях побеснял“, каза той пред NPR.  ‘Бях толкова ядосан от случващото се в Америка. Аз дори не съм американски гражданин, но се страхувах за Америка. Страхувах се и за останалия свят, защото знаех, че ако демокрацията бъде разрушена в Америка, тогава други демокрации по света ще последват примера ѝ,  и други авторитарни лидери ще направят същото. Чувствах, че трябва да заема позиция“.

Продължението, озаглавено„ Борат “Последващият кинофилм: Доставка на огромен подкуп на американския режим от полза за някога славната нация на Казахстан“, направи Мария Бакалова звезда и ѝ донесе много награди. То вече спечели „Златен глобус“ за най-добър филм - мюзикъл или комедия, а Барън Коен прибира същата награда за най-добър актьор в комедия. Бакалова беше номинирана за най-добра актриса в комедия. Тя има и номинация за „Оскар“ за  най-добра поддържаща актриса, с номинация за наградата на Академията са и сценаристите на филма.

Още по темата