Медия без
политическа реклама

НБУ търси талант между 15 и 30 г.

Победителите - автори и изпълнители, ще бъдат подкрепени с професионални записи и участие в концерт

05 Февр. 2024
Pixabay
Професионален запис и участие в концерт ще бъдат наградите за най-добрите.

Конкурс за нова авторска песен New University Talent търси таланти в областта на музиката, за да ги подкрепи с професионални записи и участие в концерт. Конкурсът под мотото "Ти задаваш тона" е съвместно дело на Нов български университет и bTV Radio Group и предлага възможност за участие на автори и изпълнители между 15 и 30 години. Условията за участие изискват песните да са само на български език и да не са излъчвани в радио или телевизионен ефир, както и да не са публикувани в онлайн платформи. Песните могат да бъдат заявявани чрез демозапис, като няма ограничения за стил/жанр на композицията.

Инициативата има за цел да популяризира младите таланти, да създаде първите им професионални записи и да насърчи обучението по музика в България. Реализира се в партньорство с радиостанциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock.

Жури, съставено от популярни артисти от българската музикална сцена, представители на Нов български университет и bTV Radio Group, ще определи лауреатите в конкурса, а публиката ще има възможността да гласува за свой фаворит.

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез галаконцерт, излъчван в дигиталните канали на НБУ и да се включат в ефирните програми на bTV Radio Group. 

Един изпълнител ще получи и специалната награда за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението.  

Регистрация за участие в конкурса може да бъде направена на www.talent.nbu.bg  до 31 март 2024 г. 

Ключови думи:

НБУ, Ти задаваш тона