Quantcast

Медия без
политическа реклама

Китарист на Manowar бе осъден на 5 г. затвор за детска порнография

19 Юли 2022
Уикипедия

Бившият китарист на хеви метъл легендите Manowar беше осъден на пет и половина години затвор за притежание на детска порнография, съобщиха световните медии. Карл Логан беше арестуват за пръв път на 9 август 2018 г., след като му бяха повдигнати шест обвинения за сексуална експлоатация на непълнолетни лица.

Manowar веднага се разграничиха от него и той бе освободен от групата.

През юли 2020 г. музикантът се призна за виновен по две от обвиненията за детска порнография. Изданието Charlotte Observer разкри тогава, че музикантът може да получи най-малко 25 години затвор, след като той не отрече, че е теглил и съхранявал видеоклипове с порнографско съдържание, в които са участвали малолетни момичета. 

Миналият понеделник съдия Макс Когбърн осъди Логан, който живее в Шарлот, щата Северна Каролина, на 5 години и половина лишаване от свобода. Предстои Федералното бюро по затворите да определи къде точно той ще излежи присъдата си.

Карл Логан свиреше на китара и клавишни за Manowar от 1994 г. до 2018 г. Той замести на поста Дейвид Шенкъл, който пък бе наследник на Рос "дъ Бос" Фридман. Логан участва в записите на шест студийни албума, включително Kings of Metal MMXIV от 2014 г. Той е свирил и на трите концерта, които Manowar изнесоха в България между 2007 и 2010 г., включително легендарното им петчасово шоу в Каварна на 5 юли 2008 г. 

Ключови думи:

Карл Логан, педофилия, Manowar