facebook
twitter

Култура

Илина Михайлова и Росен Ненчев партнират на Хосе Карерас 

88
Хосе Карерас

Арена "Армеец"


Тенорът Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова ще участват в предстоящия концерт на Хосе Карерас в зала "Арена Армеец" на 11 май т. г. Испанската оперна легенда лично е избрал талантливите български артисти за част от последния му концерт за България и Балканския полуостров.
Ненчев, солист на Софийска опера и балет, е ученик и любимец на Карерас, който за пореден път бе най-блестящо представилият се в ежегодния майсторски клас на Маестрото, и от десетте избраници за заключителния му концерт, провел се преди броени дни в Пезаро, Италия (21-26 януари). За пръв път Ненчев посещава ексклузивната певческа школа през 2017 г., когато, впечатлен от таланта и присъствието на родния тенор, Карерас го припознава като свой любимец и го кани да се включи и през 2018 г.. След като Ненчев доказва неоспоримия си талант, маестро Карерас решава, че именно той е най-подходящ да застане до него на сцената на зала "Арена Армеец" в София на 11 май.
Сега негов вокален педагог и ментор е световноизвестното българско сопрано Красимира Стоянова. От 2016 г. Ненчев е солист на Софийската опера и балет.
Тези дни, след края на занятията в Пезаро, пък става ясно, че редом до Карерас в "Арена Армеец" освен Росен Ненчев ще излезе и живеещата във Валенсия оперна прима Илина Михайлова, изявяваща се в най-престижните оперни театри на Милано, Бергамо, Бреша, Кремона и Павиа. 
На галаспектакъла в София рамо до рамо Карерас и Росен Ненчев ще изпълнят дуетно вечните оперни класики Non ti scordar di me, Parla mi d’amore Mariu, а родният талант ще представи солоизпълнения на O sole mio и Funiculi funicula и др. Специална изненада за публиката ще бъде дует на големия Карерас и сопраното. 

Все още няма коментари

Още

"Годсмак" в София завинаги

01.04.2019

ЯВОР ЕВТИМОВ

1188
"Дийп Пърпъл" пак ще се сбогуват с българската публика
"Дийп Пърпъл" се завръщат през декември в "Арена Армеец"

25.03.2019

1394 12

Влез или се регистрирай за да коментираш

×