Медия без
политическа реклама

И лауреатът на "Златна малинка" е... осем пъти Брус Уилис

07 Февр. 2022
Брус Уилис
EPA/BGNES
Брус Уилис

"Златните малинки" са награди, които паразитират на гърба на "Оскарите" - шепа хора без особени постижения ги определят ден преди престижните отличия. Но куриозната им стойност остава висока вече 42 години (колкото съществуват), тъй като те увенчават най-лошите филмови постижения за изминалата година. 

И тази година номинациите бяха обявени ден преди тези за Академичните награди (те ще станат ясни утре). "Мъчителни мюзикъли, трилъри без тръпка, почти  двучасов филм за продуктово позициониране и повече Брус Уилис, отколкото един гладен зрител може да преглътне. С други думи, "Златна малинка" тази година е във вихъра си!", се казва на уебсайта на наградите.

Тъй като някога обичаният актьор от "Умирай трудно", "12 маймуни", "Криминале" и "Шесто чувство" се намира в особен период от своята кариера, е учредена специална "Златна малинка" за най-лоша роля на Брус Уилис. Тази година конкуренцията е голяма - той се е снимал в цели осем филма! Това са American Siege, Apex, Cosmic Sin, Deadlock, Fortress, Midnight in the Switchgrass, Out of Death и Survive the Game. Никой от тях не е стигал до български екран, съмнявам се, че и до повечето екрани в света. Но все пак са ги гледали по няколко хиляди души, които да им дадат заслужена оценка в IMDB. "Най-добрият" от тях има забележителния рейтинг 4.5, а най-лошият - 2.5. С една дума, за който и филм да бъде "награден" Уилис, това навярно ще е напълно заслужено. 

Що се отнася до филмите-провали, най-много номинации - 9, има проектът на мюзикълът на Netflix "Даяна". Съмнителната му популярност вероятно е провокирана от факта, че тази година излезе у хубав филм за принцесата. "Спенсър" почти сигурно ще донесе номинация за най-добра женска роля на Кристен Стюарт. 

В пет категории са номинирани драмата Karen и трилърът The Woman in the Window. Освен тези три за най-лош филм се състезават Infinite и прожектираният и у нас "Космически забивки: Ново наследство". Сред номинираните за най-слаб актьор са баскетболистът Леброн Джеймс за "Космически забивки", синът на Клинт Истууд - Скот Истууд, и Марк Уолбърг. Претендентките за най-лоша актриса са Ейми Адамс, Жана де Ваал, Меган Фокс , Тарин Манинг и Руби Роуз.

Интересно е в категорията за поддържаща мъжка роля, където има трима носители на "Оскар" - Бен Афлек за "Последният дуел", Мел Гибсън с "Опасен" и Джаред Лето за ролята си в "Домът на Гучи". 

Кой ще получи "Златна малинка" тази година, ще стане ясно на 26 март - ден преди тържествената церемония по връчването на "Оскарите".

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата