Медия без
политическа реклама

Джони Деп осъди културата на отмяната и получи награда

25 Септ. 2021
Джони Деп с престижната награда на филмовия фестивал в Сан Себастиян, Испания.
EPA/BGNES
Джони Деп с престижната награда на филмовия фестивал в Сан Себастиян, Испания.

Американският актьор Джони Деп се изказа за културата на отмяна на пресконференция в рамките на филмовия фестивал в Сан Себастиан, където пристигна за да получи престижна награда — въпреки протестите на испанската асоциация на жените в киното, пише изданието Deadline.

След като получи наградата Donostia, Деп осъди културата на отмяната и предупреди, че в момента „тя е излязла извън контрол" и всеки може да стане нейна жертва. Според него в съвременното общество е достатъчно някой да кажете една фраза, за да бъдете лишен от подкрепа.

„Това се случи не само на мен, но и на още много хора. За съжаление, в един момент хората започват да мислят, че това е нормално. Или че са обвинените са виновни. Но това не е така", каза Деп.

По-рано актьорът се оплака от бойкота,  наложен му от Холивуд след процеса с бившата му съпруга Амбър Хърд. Според него отношението на продуцентите към него се е променило значително. След обвиненията на Амбър Хърд и свързаните с тях съдебни спорове, Джони Деп остана без роли в много големи проекти, включително поредиците „Карибски пирати“ и „Фантастични животни“. Хърд заяви, че актьорът е използвал физическо насилие срещу нея — които Деп категорично отрича.

Deadline отбелязва, че по време на пресконференцията изпадналият в немилост актьор е отговарял на всякакви въпроси. Но когато е бил помолен да коментира ситуацията с Испанската асоциация на жените филмови дейци, която осъди организаторите на фестивала за решението да го наградят, водещият на срещата отхвърлил въпроса, като помолил като участниците да питат актьора само за кариерата му.

Накрая феновете попитаха Деп за най-известната му роля, на което актьорът отговори, че никога няма да забрави капитан Джак Спароу и няма да позволи на никого да му го отнеме. След тези думи Деп е влязъл за малко в образа на карибския пират за голяма радост на публиката. 

На 2 август беше съобщено, че съд в Ню Йорк е уважил частично молбата на актьора, който обвинява Хърд, че е излъгала, че ще дари парите, получени при развода за благотворителност. 

Докато Джони Деп осъжда културата на отмяната, над 1 милион негови почитатели пък се опитват да "отменят" участието на Амбър Хърд във втората част на филма „Аквамен“, като за целта са подписали съответната петиция. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата