Медия без
политическа реклама

Таормина очаква Амбър Хърд за първа премиера след краха ѝ в съда

Кинофестивалът в Сицилия ще покаже и новия филм на бившия ѝ съпруг "Жана дю Бари"

13 Юни 2023
Амбър Хърд на червения килим в Кан през 2019-а, преди да започнат съдебните й неприятности.
ЕРА/БГНЕС
Амбър Хърд на червения килим в Кан през 2019-а, преди да започнат съдебните й неприятности.

В деня, в който цяла София обсъжда снощния концерт на Джони Деп, стана ясно и че бившата му Амбър Хърд не бездейства. На 24 юни тя ще представи първия си филм след шумния съдебен процес за клевета, който загуби, съобщи Deadline. Трилърът на режисьора Конър Алин "В огъня" (In The Fire) ще бъде показан на 69-ия международен кинофестивал в Таормина, Сицилия (23 юни – 1 юли), като премиерата ще се състои в Античния театър в града. Хърд ще присъства лично на събитието в компанията на екранния си партньор Едуардо Нориего.

Амбър Хърд изпълнява главната роля във филма – лекарка психиатър, която заминава за богата плантация в Колумбия, за да лекува момче, страдащо от душевно разстройство. Действието се развива през 1899 г. По онова време – в зората на модерната психиатрия, тя все още не е смятана за сериозна наука, а болното дете, както в много други подобни истории, е нарочено за въплъщение на Сатаната. Докато 38-годишната американка се опитва да подложи детето на психоанализа, нечестивите свръхестествени събития зачестяват и лечението се превръща в надпревара за спасяването на малкото момче от яростта на съгражданите му, а може би и от самия него.

Режисьорът Конър Алин е най-вече известен с уестърна No Man’s Land.

Фестивалът Таормина ще бъде домакин и на италианската премиера на "Жана дьо Бари" – първият филм с Джони Деп след делото за клевета, което той спечели. Той предизвика седемминутни овации на кинофестивала в Кан, където бе световната му премиера. Не се съобщава дали Деп, който изпълнява ролята на Луи ХV в лентата на Майвен, ще уважи проявата.

Международният кинофестивал в Таормина има богата история и сега възвръща блясъка си след няколко по-невзрачни издания, белязани от коронавирусната пандемия. Тук през годините премиери са имали филми като "Сладък живот" на Фелини, "Кръстникът" на Копола, "Смело сърце" на Мел Гибсън, "Мисията невъзможна" на Брайън де Палма, "Гадни копилета" на Тарантино и много други.

Миналия юни съдебно жури в щата Вирджиния призна Хърд за виновна в клевета срещу Джони Деп. Заседателите заключиха, че зад обвиненията на актрисата срещу бившия й съпруг има злонамерен умисъл и съдът постанови тя да изплати обезщетение в размер на 15 милиона долара на Деп. След крушението в съда приоритетите на Хърд са да възстанови кариерата си, коментира изданието.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата