Медия без
политическа реклама

Джони Деп открадна шоуто на Hollywood Vampires

Супергрупата поднесе 90-минутен сет с кавъри пред над 8000 души в "Арена София"

Джони Деп бе в чудесно настроение по време на първата си поява пред българска публика.
BLM
Джони Деп бе в чудесно настроение по време на първата си поява пред българска публика.

Първата поява на Джони Деп на българска земя не бе свързана с филм, а с концерт. И може смело да се каже, че именно присъствието на кинозвездата бе причината в зала "Арена София" да се съберат над 8000 души за шоуто на супергрупата Hollywood Vampires. Да, останалите членове, най-вече основният вокалист Алис Купър и водещият китарист Джо Пери (Aerosmith) сами по себе си са достатъчно значими имена в музиката, но без Деп трудно биха напълнили най-голямата зала в България.

Всякакви съмнения за това отпаднаха при съпоставянето на аплодисментите по адрес на Джони Деп и към останалите музиканти, сред които бе и басистът на The Cult Крис Уайз. Плюс виковете на фенките и плакатите на актьора, а и фокусирането на телефоните най-вече към него. Звездата на свой ред отвръщаше с чести целувки и обяснения в любов към публиката. Всичко бе ясно - той бе героят на вечерта. Което не попречи да се получи много приятен концерт, в който публиката се наслади основно на кавъри.

Защото това са целите на Hollywood Vampires - на първо място да се забавляват, а след това да свирят свои любими песни, главно на починали музикални величия. Част от тях са били сред посетителите на бар Hollywood Vampires, създаден от Алис Купър през 70-те.

Извън обсебващото присъствие на Деп на сцената бе интересно да се чуе как Купър интерпретира Five to One и Break On Through (To the Other Side) на "Доорс" и Baba O'Riley на The Who. А и един от вечните рок хитове - The Jack на AC/DC, който завърши с репликата от страна на Алис Купър: She got the jack, we got Johnny (анг. - Тя взе Джак /валето/, ние взехме Джони). Вън от съмнение е, че това провокира още бурни овации. Тук обаче аплодисментите за познавачи заслужи и Джо Пери със солото си, а и на още няколко пъти доказа колко голям китарист е.

Самият Деп не само бе на ритъм китара, но и пое основните вокали за три песни. Сред тях кавърът на Дейвид Боуи Heroes, един от пиковете на вечерта, по време на който сцената грейна в цветовете на украинското знаме.

А епичният финал бе закован от Алис Купър с версия на неговата си School's Out, съчетана с Another Brick in the Wall, Part 2 на "Пинк Флойд". "Холивудските вампири" не говориха много между песните, но накрая Джони Деп благодари за цялата обич, а впечатленият от публиката Купър обеща нова визита.

Добри думи заслужават и българите от SEVI, които направиха много добър едночасов подгряващ сет. Преди тях на сцената бяха италианците Red Doll.

Последвайте ни и в google news бутон