Quantcast

Медия без
политическа реклама

Илон Мъск ходатайствал за Амбър Хърд в "Аквамен 2"

11 Окт. 2023
Warner Bros.
Въпреки "липсата на химия" Хърд и Момоа са заедно и в продължението на "Аквамен".

Илон Мъск e помогнал на Амбър Хърд да запази ролята си в "Аквамен 2", пише Variety. Предприемачът е изпратил на Warner Bros. заплашително писмо, настоявайки студиото да запази ролята й в продължението на филма, става ясно в статията.

Още от началото на епичната съдебната битка с бившия й съпруг Джони Деп, когото тя обвини в домашно насилие, участието на актрисата в "Аквамен и изгубеното кралство" беше застрашено. След като Деп спечели в съда, феновете му организираха петиция с искане Амбър да бъде отстранена от продължението на филма, където изпълнява ролята на Мера. Петицията събра над 2,3 милиона подписа.

След излизането на първия "Аквамен" през 2018 г. режисьорът Джеймс Уан и Warner Bros. решават да премахнат ролята на Хърд с аргумента - "липса на химия" между нея и изпълнителя на главната роля Джейсън Момоа. Те съобщават това в писмо до адвоката на Хърд, Карл Остин. Източниците, цитирани от Variety, уточняват, че на този етап решението за отстраняване на актрисата от франчайза няма нищо общо със съдебната сага. Деп завежда делото срещу нея едва през 2019 г.

На заплахата Амбър да бъде уволнена обаче реагира Илон Мъск, заплашвайки да "изгори цялото студио", ако актрисата не се завърне за продължението. Писмото е било изпратено чрез адвоката му. 

Въпреки че ролята на Амбър е съкратена, тя все пак участва във филма, чиято премиера предстои на 20 декември. 

Романсът между Амбър Хърд и Илон Мъск беше широко обсъждан в медиите след излизането на биографията на милиардера. В нея се казваше, че близки до предприемача смятат Хърд за "хаотично зло" и я сравняват с Жокера, злия персонаж от историята за Батман. Авторът на биографията също така твърди, че след връзката и раздялата с актрисата Мъск е изпаднал в депресия.

"Аквамен и изгубеното кралство" е с бюджет от 215 милиона долара. Въпреки че оригиналът събра 1.15 милиарда долара приходи, успехът на продължението е под въпрос. Пренасищането на пазара с комиксови герои и сюжети и пандемията свалиха рязко интереса към тях, а Warner Bros. преосмисли цялата си DC Comics вселена, разделяйки се със Зак Снайдър и ангажирайки Джеймс Гън и Питър Сафран да създадат нова концепция.

Заради продължаващата стачка на актьорите в Холивуд засега нито Момоа, нито Хърд ще се могат да се включат в промоционалната кампания на филма. Този въпрос ще се решава в движение, ако и когато тя приключи преди края на годината. 

One king will lead us all. #Aquaman and the Lost Kingdom - Only in theaters December 20.Director James Wan and Aquaman himself, Jason Momoa—along with Patric...