Quantcast

Медия без
политическа реклама

Дж. Анистън: Цяло поколение се чувства обидено от "Приятели"

Трудно е да бъдеш комедиант днес, каза актрисата

31 Март 2023
ЕРА/БГНЕС
Дженифър Анистън

"Има цяло поколение от хора, деца, които се връщат към епизодите на "Приятели" днес и ги намират за обидни. Имаше неща, които никога не са били умишлени, а други... е, трябваше да ги премислим, но не мисля, че имаше такава чувствителност като сега". Това заяви една от звездите на култовия сериал от 90-те - Дженифър Анистън, на среща с журналисти в Париж, където представи своя нов филм "Убийствена мистерия 2". 

Комедията еволюира, филмите се променят, каза актрисата и добави, че според нея светът има нужда от повече смях, но ""сега е малко сложно, защото трябва да си много внимателен. Това прави задачата наистина трудна за комиците, защото красотата на комедията е в това, че се смеем на себе си и на живота", обяснява тя. "Не трябва да се взимаме твърде насериозно, особено в САЩ", съветва Анистън.

Американският ситком "Приятели" e излъчен по NBC от 1994 до 2004 г. и разказва за живота на шестима млади нюйоркчани - трима мъже и три жени, като стана огромен хит за времето си. През 2021 г. HBO излъчи специалния епизод "Приятели: Отново заедно" с оригиналния актьорски състав.

Но в наше дни сериалът нерядко е сочен с пръст заради липсата на търсеното днес многообразие и политическа коректност. Една от създателките на сериала, Марта Кауфман, дори се самопорица публично през юли м.г. "Признаването на вина не е лесно. Мъчно е да се гледам в огледалото. Съжалявам, че не бях по-мъдра преди 25 години", каза тогава Кауфман пред Los Angeles Times. 

Създателката на култовия сериал "Приятели" Марта Кауфман се извини, че сред главните герои на тв поредицата няма цветнокожи, съобщи британският "Телеграф".

Темата е коментирал и Дейвид Шуимър, който изигра Рос. През 2020 г. той сподели, че е бил "напълно наясно с привилегироваността си като хетеросексуален бял мъж". "Може би трябва да има "Приятели" с изцяло черни или азиатски актьори. Бях напълно наясно с липсата на разнообразие и с години настоявах Рос да излиза с жена с различен цвят на кожата", каза той пред "Гардиън".

Лиса Кудроу, друга от актрисите в "Приятели", заяви преди време, че ако сериалът получи продължение или римейк, той няма да бъде с изцяло бял актьорски състав.