facebook
twitter

Култура

Деца от Пернишко възраждат Видовден

105
БНР

Става дума за фестивал на детското творчество, наречен съответно "Видовденчета". Той се провежда в Брезник. Празникът се организира за първа година, но амбицията на организаторите от средно училище "Васил Левски" е той да стане ежегоден. Участие са заявили деца от Брезник, София и Перник. Те пеят и танцуват на възстановената за целта стара сцена в местността Бърдото.
Програмата включва фолклор, атрактивни спортове, сценично изкуство. Няколко творчески ателиета за традиционни модерни изкуства са на разположение на всички деца и гости. Работи се с глина и с други природни материали. Има още организирана фолклорна викторина, изложба и горска библиотека. Идеята е да се даде поле за изява на всички талантливи деца във всички сфери на изкуството, науката, техниката и спорта, а тези, които искат просто да си поиграят, ще могат да разучат игри от стари времена, които дори родителите им са забравили, заявяват организаторите, цитирани от БНР.
Фестивалът "Видовденчета" предшества големия граовски събор "Видовден", който всяка година се провежда в Брезник в края на юни.
 

Ключови думи:

Видовден, фестивал
Все още няма коментари

Още

"Синелибри" влиза в петото измерение на 5 октомври
Кино и джаз вървят ръка за ръка на фестивала In the Palace
Японски лауреат от Кан открива фестивала във Венеция

29.08.2019

102

Влез или се регистрирай за да коментираш

×