Медия без
политическа реклама

Андреа Бочели ще пее на Великден в миланското Дуомо

Тенорът ще изнесе концерт в празната катедрала, но изпълнението му ще бъде излъчено по целия свят

08 Апр. 2020
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Андреа Бочели ще пее без публика и без хонорар.

За разлика от България, във всички разумни светски страни църквите са отдавна затворени заради епидемията от коронавирус. Италианските християни също няма да могат да посрещнат Великден тази неделя по обичайния начин. Изключение ще бъде направено само за Андреа Бочели. Световноизвестният незрящ тенор ще влезе в празничната вечер в миланската катедрала - Дуомо, за да изнесе концерт. Без публика.

Тя ще бъде в домовете си, пред компютрите, където ще може да се наслади на изпълнението чрез YouTube.

Единственият друг човек в катедралата по време на изпълнението ще бъде органистът на Дуомото Емануеле Вианели. В програмата за концерта ще влязат "Аве Мария" и "Света Мария" на Маскани.

Концертът носи заглавието "Бочели: Музика на надеждата" и ще започне в 7 вечерта италианско време (което означава 20 ч. българско) на 12 април, неделя. Тогава католиците честват Възкресение Христово.

Ето и канала на Андреа в YouTube, откъдето концертът ще бъде стриймван по целия свят

On Easter Sunday (April 12, 2020), by invitation of the City and of the Duomo cathedral of Milan, Italian global music icon Andrea Bocelli gave a solo perfor...

Тенорът ще пее безвъзмездно за каузата. "Много съм щастлив, че Андреа прие нашата покана", заяви кметът на Милано Джузепе Сала. "Тази година Великден ще е по-различен за всички нас. Радостното спокойствие, което обичайно този празник носи, беше нарушено от пандемията, която преживяваме. Сигурен съм, че необикновеният глас на Бочели ще бъде прегръдката, която ни липсва тези дни". 

"Вярвам в силата на това да се молим заедно", каза в свое официално съобщение и Бочели. 

Фондацията на незрящия тенор е основала и благотворителен фонд в подкрепа на италианските болници. Даренията ще осигурят предпазно оборудване на медицинския персонал. 

Още по темата