Медия без
политическа реклама

Заплашилият Ива Митева отново е арестуван за закана

Мъжът пак е изпратил имейл, в който заплашва, че ще убие и бившия премиер Бойко Борисов

29 Окт. 2021
Илияна Кирилова

Мъжът, който само преди две седмици беше осъден на обществено полезен труд заради заплаха към бившия председател на Народното събрание Ива Митева, отново е задържан за 72 часа. 26-годишният Л.Я. пак се заканил с убийство на Митева, но този път заплаха е имало и към бившия премиер Бойко Борисов. Младият мъж е обвинен и за хулиганство, съобщава прокуратурата.

"На 24.10.2021 г. на мейла на Министерство на правосъдието обвиняемият Л.Я. изпратил съобщение, в което пише, че ще убие председателя на 46-ото Народно събрание. Същият ден в друг мейл написал, че ще убие бившия премиер. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм", уточняват от държавното обвинение.

Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Установено е, че мъжът е криминално проявен от района на Стара Загора. Има регистрации за кражби и за други закани. 

Миналата заплаха срещу Ива Митева съвпадна с разглеждането в парламента на промени в Закона за НСО, с които се намали броят на лицата, имащи право на охрана. От "Има такъв народ" разтълкуваха заплахата като политическа демонстрация за сплашване.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата