Quantcast

Медия без
политическа реклама

Трима пострадаха след пропадане на асансьор в Благоевград

18 Септ. 2020Обновена
БГНЕС

Трима пострадаха след като асансьор падна днес в сграда, в която се помещава  шивашка фирма в Благоевград, предава БГНЕС.

Инцидентът е станал в 10.50 ч. на ул. "Даме Груев". Двама мъже са със сравнително по-леки травми, но единият може да се окаже и със счупена пета. Жена на 35 г. е с множество наранявания и е настанена в болница.

Според Нова тв, жената е била в асансьора, когато съоръжението е заседнало. Мъжете пък се отзовали да помагат и да я извадят отвътре, когато асансьорът пропаднал заедно с тримата.

Районната прокуратура в Благоевград започна разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда поради незнание или поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, съобщиха по-късно от държавното обвинение. 

При оглед на местопроизшествието е било установено, че в сграда на шивашки цех, на ул. „Даме Груев“ в гр. Благоевград, при неправомерно ползване на транспортен хаспел, пострадали три лица. Въпросната платформа била предназначена единствено и само за леки товари. Въпреки изричната забрана и поставени знаци да не се ползва от хора, тримата пострадали се качили на нея.

По първоначални данни, причината за инцидента е скъсване на окачващото въже непосредствено под закачащата кука на съоръжението. Вследствие на падането от височина около 2-3 метра били причинени травматични увреждания на двама мъже и жена – охлузвания, фрактури на лакът и пета.

Още по темата