facebook
twitter

България

Сидеров вижда как Цветанов играе с патриотите

736
Илияна Кирилова
На премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов ще му е все по-трудно да лавира между разкъсваните от скандали и противоречия представители на т.нар. патриоти.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров лансира конспиративна теза, че бившият зам.-шеф на ГЕРБ Цветан Цветанов работи заедно с ВМРО и НФСБ срещу партията си, защото търси реванш заради отстраняването му от всички ръководни постове след скандала "Апартаментгейт". А за постигане на целта Цветанов дори използвал "пропукани структури" на управляващата партия, което щяло да проличи на местния вот през есента.

Волен Сидеров, който заедно с депутатите от "Атака" бе изгонен от съуправляващата коалиция "Обединени патриоти" през юли, дори навърза срещата между Цветанов и Симеонов в Жеравна и последвалите критики на Симеонов към ГЕРБ, че "управлението куца" и че са нужни радикални промени в него.

"Веднага след тази среща Симеонов излезе с революционно изказване как наесен ще разгледат подкрепата си, и то заедно с ВМРО. Това означава, че и двете партии обмислят извиване на ръце или притискане, или някаква своя игра, в която участва и Цветанов", каза Волен Сидеров пред Нова телевизия във вторник.

Според Сидеров структурите  на ГЕРБ, в които Цветан Цветанов все още има влияние, ще подкрепят на местните избори ВМРО и НФСБ. "Знаете, че в структурите на ГЕРБ някъде има разпукване. Това ще бъде използвано и Цветанов ще търси реванш. На тези места Цветанов - неофициално - ще ги насочва към гласуване към НФСБ и ВМРО, които в комбинация ще играят срещу ГЕРБ на много места“, обясни Сидеров.

Все още няма коментари

Още

Държавата ще съди братя Домусчиеви за 52 млн. лв.

06.11.2019

РУМЯНА ГОЧЕВА

857 5
Симеонов: Очаквам промени във властта след местния вот

21.10.2019

1159 3
Очаквано Сидеров доразви скандала с БНТ

05.10.2019

7128 63

Влез или се регистрирай за да коментираш

×