Медия без
политическа реклама

Депутат от ДПС се отказва от имунитета си

Димитър Аврамов ще направи още днес това, обеща председателят на партията Мустафа Карадайъ

06 Юли 2023
Димитър Аврамов
БГНЕС
Димитър Аврамов

"Г-н Аврамов още днес ще си внесе отказа от имунитета в деловодството".

Това заяви в Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, запитан дали депутатът от движението Димитър Аврамов ще последва примера на Кирил Петков и Бойко Борисов и ще се откаже от депутатския си имунитет по искането на прокуратурата.

"Няколко народни събрания, когато е бил депутат, по същото дело се е отказвал от своя имунитет. Това ще направи и сега, той няма притеснения", добави той.

Според Карадайъ, Аврамов досега не се е отказал от имунитета си, заради "общата позиция на останалите парламентарни групи" да не го правят доброволно след вълната такива искания, отправени от бившия вече главен покурор Иван Гешев.

Гешев поиска имунитета на Аврамов миналия месец, по предложение на Софийската градска прокуратура от април. Народният представител от ДПС е привлечен към наказателна отговорност за търговия с влияние през 2019 г. Аврамов е обвинен, че през 2012 г., в качеството си на депутат от ГЕРБ, е поискал от бизнесмена Светослав Илчовски 220 000 лв., както и право върху ползването на земеделските му земи. Срещу това Аврамов е поел ангажимент да упражни влияние върху директорката на Областна дирекция "Земеделие" Зорница Александрова във връзка със земи, за които се отпускат субсидии.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата