facebook
twitter

Горещи новини

Спадът на акциите на "Епъл" и "Боинг" въздейства на Уолстрийт

1351

Пазарите на акции на Уолстрийт стартираха с нови понижения търговия в понеделник, тъй като инвеститорите продължават да парират очакванията си за агресивно понижение на лихвите от страна на Фед на заседанието в края на месеца в резултат на петъчния доста силен доклад за заетостта в САЩ през юни.

Спадът на акциите на "Епъл" (Apple Inc.) и на "Боинг" (Boeing Co.) допринася за негативното представяне на американските фондови борси в началото на днешната търговия.

Солидният ръст с 224 хиляди на генерираните от американската икономика нови работни места принуди инвеститорите да ревизират очакванията си в последно време за понижаване на основната лихва на Фед с 50 базисни пункта на заседанието на 30-и и 31-ви юли, като вероятността за това вече се оценява на едва 7% спрямо около и над 20% седмица по-рано. Все още обаче се очаква с над 90% вероятност централната банка на САЩ да намали федералната фондова лихва с 25 базисни пункта от настоящия ѝ диапазон между 2,25% и 2,50%.

Индексът DJIA се понижава с близо 140 пункта (спад с 0,52%) най-вече в резултат на рязко поевтиняване на акциите на Apple Inc. с 2,2% и на Boeing Co. - с 1,5%.

Причина за продажбите на Apple Inc. е решението на институционалния брокер Rosenblatt Securities да намали препоръката си за акциите на технологичния гигант до "продавай" от "неутрална" позиция, отбелязвайки че компанията ще бъде изправена пред "фундаментално влошаване" през следващите 6 до 12 месеца. Според Rosenblatt Securities смартфонът iPhone XS може да се окаже един от най-слабо продаваните модели смартфони в историята на Apple и че общите продажби на iPhone-и през юни изглежда ще останат в рамките на продажбите през май.

Акциите на Boeing Co. пък се понижават с 1,5%, след като Саудитските авиолинии се отказаха от поръчките на самолети 737 Max за 5,9 млрд. долара и вместо това решиха да закупят самолети на европейския конкурент "Еърбъс".

Широкият фондов индекс S&P500 се понижава с 0,58%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,96%.

Междувременно акциите на Deutsche bank приключват търговията във Франкфурт със солиден спад от 5,68% само ден, след като голямата германска банка представи мащабен план за преструктуриране, включващ и съкращаването на 18 000 служители до 2022-а година. Акциите на Deutsche bank се понижават с над 5% и при старта на днешната търговия на Уолстрийт.

Ключови думи:

Епъл, боинг, Уолстрийт, акции
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

КПКОНПИ не казва каква роля е имала при акцията в Перник
Шефът на "Боинг" си тръгва незабавно от поста

23.12.2019

3306
"Старлайнерът" на "Боинг" се върна по-рано на Земята

22.12.2019

24268 40

Коментари

indiec

продължават да парират очакванията си

Какво иска да каже авторът?

PlaNed
снимка на PlaNed

Авторът, най-вероятно пак е искал да каже същото, че за тази заплата, толкова! 

Жалко за някогашното бутиково издание!

скайспирит

Преди време спорих с един форумец за това колко е богата Америка и що е това виртуално богатство. Как голямата технологична петица - Google, Apple, Amazon, Microsoft, Facebook общо имат пазарна капитализация колкото две три Путинови държави, и хоп - какво става? Днес имаш 100 милиарда, утре са 50 милиарда, а Путиновата държава си стои. 

 

Има нещо гнило в Америка... ?

human_capital

Ще стои, ще стои, колко да стои?

Той и Ленин си стои в мавзолея, но световната революция продължава.

Не са казали братята зидари, не са свалили кремълското управниче. 

ogopogo_x3

Тукашните уоннаби американци сега ще те накълват как така поставяш под въпрос реалността или виртуалността на локомотивите на икономиката им - FAANG компаниите. Е като се пръсне балонът ще разберат колко реално са стрували. Дот-ком балона преди 18 години ще се повтори но в пъти по-голям мащаб. За тия дето се съмняват - да погледнат една много хвалена компания от преди 2-3 години в Силикон валлей - Теранос- как се оказа истинска пирамида от - до. 

Казуса
снимка на Казуса

Най ми хареса новината, че С. Арабия е отказла поръчка на "Боинг" и е поискала "Еърбъс". 

Разбира се, Щатите неминуемо ще се сетят, че "Еърбъс" се ползва с държавна подкрепа и ще рачат да въведат санкции срещу ЕС, но толкова по-добре за бъдещата политика на ЕС.

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)