facebook
twitter

Горещи новини

Собственикът на "Виваком" купува "Телеком Албания"

725
БГНЕС
Спас Русев

Гръцкият телекомуникационен гигант OTE е сключил споразумение за продажба на целия си дял в "Телеком Албания" на българската компания "Албания Телеком Инвест" АД на обща стойност €50 млн., съобщи "Дойче Телеком". "Албания Телеком Инвест" АД се контролира от Спас Русев, действащ акционер на българския телекомуникационен оператор "Виваком", и от Елвин Гури, албанско-български инвеститор, съобщава БГНЕС.

Председателят и главен изпълнителен директор на OTE Майкъл Цамаз заяви: "Продажбата на "Телеком Албания" приключва успешната инвестиция в Албания за "OTE Груп". Това е стратегическо решение в контекста на предефинираните приоритети и планове за растеж на "OTE Груп", за да се гарантира пазарната й позиция на всички акционери и да се подкрепи устойчивото й развитие."

Цамаз добави: "Бих искал да благодаря на ръководството и служителите на "Телеком Албания" за постигнатите до момента резултати на компанията, както и за доброто им сътрудничество с OTE. Придобиването на компанията от силна и предприемаческа инвестиционна група гарантира нейния растеж и създава условия за по-нататъшно укрепване на пазарната й позиция."

Сделката е предмет на регулаторни заключителни процедури, включително одобрение от компетентните местни органи и финансиране и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2019 г. "Юробанк" е участник като финансов консултант на ОТЕ.

Ключови думи:

Виваком, Спас Русев
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Спас Русев: Проблемът на "Левски" са левскарите

15.02.2019

616 4
В "Левски" раздадоха пари за успокояване на футболистите

14.02.2019

284
Русев: "Левски" е под невиждан медиен натиск

11.02.2019

369 2

Коментари

Force

Този симпатичен чичко не се ли водеше и собственик на "Левски"?Сменя си играчките, значи :)

гарван_грачи_грозно

След Т. Батков още един "собственик" тихичко се изсулва като блажна връв от гащи от "отбора на народа"!

Влез или се регистрирай за да коментираш