facebook
twitter

Горещи новини

Заседанието на парламента е отменено заради липса на кворум

В зала не се регистрираха депутатите от БСП и ДПС, които са против измененията в Изборния кодекс. Караянчева свиква извънредно заседание във вторник
1429

Поради липса на кворум заседанието на парламента бе отменено, предава Агенция "Фокус". В зала се регистрираха 120 народни представители, при необходими 121. Това бе третият последен опит за регистрация.

При предходните два депутатите не успяха да съберат необхидимия кворум. В зала не се регистрираха депутатите от БСП и ДПС, които са против измененията в Изборния кодекс. Именно измененията в изборното законодателство бяха точка първа в програмата на депутатите. 

Веднага след отмяната, председателят на парламента Цвета Караянчева свика извънредно заседание във вторник от 14.00 ч. Тя обясни, че дневният ред на заседанието ще бъде същият - промените в Изборния кодек за отмяна на машинното гласуване. 

Предполагам, че на опозицията й трябва време да си почине, но остават три седмици - моля всички да се мобилизират и да бъдат на работа. Това каза пред журналисти Караянчева.
"Обидно е, че днес, когато честваме 28 години от приемането на новата Конституция от Седмото Велико Народно събрание се случва този срамен акт. При положение, че колеги бяха в залата и не се регистрираха. По тази причина имам право да свиквам извънредно заседание. Нека да се подготвят, предполагам, че им трябва време да се подготвят или може би малко да починат, защото някои дълго отсъстваха от залата. Виждам, че и други са се прикрепили към тях. Има още три седмици за работа. Моля всички да се мобилизират и да бъдат на работа", допълни още Караянчева. 
Във връзка със светването на системата в зелено при 120 души, Караянчева обясни, че по Конституция те трябва да са 121. "Имаме починал колега, а новият колега от ГЕРБ не се е заклел. Това ще го направи в сряда. Трябва да бъде 121 кворума", допълни тя. 
 

 

 

Ключови думи:

парламент, кворум, отлагане
18

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта на Борисов вече е безконтролна

28.03.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

10750 10
Парламентът спира с редовните заседания

26.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

3412 42
Парламентът подкрепи ветото на президента върху извънредния закон

23.03.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

13631 146

Коментари

Миряна Б.

Цяла демокрация време се питам кой бос в българския език парламентарий постанови думата "зала" да не се членува", както, впрочем и Министерски съвет. Ал Йорд ще да е. Сигурно вкъщи уведомява семейството си - влизам в кенеф.

Ruja

И думата комисия не се членува. И се "ме"-ка, "ме"-ка.

Ruja

И думата комисия не се членува. И се "ме"-ка, "ме"-ка.

Миряна Б.

Хем Ал е учил през тоталитаризма, когато образованието и учителите бяха може би най-добри в Европа. Демократичната му закваска го е видиотила от първите отделения в училище.

ArcheoBG

БСП и ДПС, два висьолъй друг, както винаги. Иначе  Бойко играел в един отбор с ДПС?! Голям зор да има машинно гласуване, като електората ти е неграмотен и 60+.

пощаджията

Добре е, преди да ви пуснат да тролите по форумите, да ви обучават поне в обща култура .

О тия, дето са над 60, няма неграмотни.

Неграмотни има от новите "демократични" поколения.

Не че имам надежда да вденеш кво ти разпраям, де...

торбаЛан

Ти питай колежката по-горе, дето са я обучавали най-добрите учители в Европа, да ти обясни мак е гласувала преференциално. После може да поговорим какво ще бъде машинното гласуване при групата 60+, както и при електоратя на ДПС.

Sapienti_sat

Човекът си тананика

 

Ален мак самотен нейде
в зелена нива е разцъфнал
и ален поглед безнадеждно
в приведен клас,
наведен клас е приковал.

Неради мисли го вълнуват:
„Защо цъфтя, защо живея?
Безвестен утре ще загина,
ненужен, никому ненужен на света!“

 

И хоп "мака" се появил изпод клавиатурата. Миряна, вие сте го омагьосали! ?

 

fisherman

Такъв жест ми е правен по някои извънградски пътища;

https://frognews.bg/images/cveta_karaqncheva_bgnes...

маргаритка2

Един гербаджия да умре и става парламентарна криза.

 

 

Според мен всички членове и членки на ГЕРБ трябва да се заклеват предварително, за да не се получават подобни сривове в мобилизацията.

 

Защото до 14 часа е напълно възможно още някой... Айде да не умира, а примерно да задреме извън сградата на парламента.. Или да получи разстройство... Все непреодолими пречки пред кворума.

Han

Ха сега, Пара, да видим - дали Атака ще се регистрира, за да спаси кворума и за да мине решението, нищо че ще гласуват против...

 

?

mi6osp.

Ако ГерБ не се регистрира, партнерите приветстват с "мачкай, Бойко!!!".

Ами сега ?

 

Диагностик

В последните  избори  Радев  и Корнелата не гласуваха  машинно. Сега се оказват най-големите  привърженици на венецуелските  машини. 

Миряна Б.

Сапиенти, омагьосвам, я! Аз съм руска баба Яга, а това е апартаментът ми на Орлов мост, с кокоши краченца!

 

https://vseskazki.su/images/yaga/yaga11.jpg

Миряна Б.

 

Право отпред е паметникът на РККА! Чудесна композиция.

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

Ти питай колежката по-горе, дето са я обучавали най-добрите учители в Европа, да ти обясни мак е гласувала преференциално. После може да поговорим какво ще бъде машинното гласуване при групата 60+, както и при електоратя на ДПС.

ГЕРБерите сте наистина единствени по рода си. Преди по-малко от шест месеца пламенно защитавахте вкупом всички промени в изборния закон, сред които беше и вкарването на тези машини за гласуване, които - във великата си мъдрост мнозинството тогава реши да бъдат удвоени за местните избори. СЕГА възхвалявате до небесата отмяната на решение, което е прието тази година от великата ви партия.

Но какво се чудя, та вие в рамите на седмица защитихте както орязването на преференциите, така и връщането им.

Със същия плам защитавате СЕГА и промените в субсидията на 1 лев за политическа партия, без да съобразите, че НС прие субсидия от 10 лева на самоопределило се лице за религиозните организации. Излиза, че е по-важно религиозните организации да не попаднат във финансови зависимости от частни и чужди интереси, отколкото политическите партии.

циникхедонист
снимка на циникхедонист

Парламента е обзет от тежка форма на политически маразъм. 

Моралният недоимък на управляващите вече е еднакво видим отвсякъде. 

ИвКо

Но какво се чудя ...

Няма нищо нито учудващо, нито изненадващо. Герб измислиха бойкотирането на кворума, само че тяхното беше влизане в Парламента и седене по банките без да се регистрират. Те измислиха и онази глупост да отхвърлят ветото на Президента и след това да променят закона в интерес на наложеното вето. Специално по случая Йончева е права след няколко години ще се срамуваме, че сме имали такова нещо за минпред, независимо от тов че някои вече от години се срамуват но все още не са мнозинство.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×