Quantcast
Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата

Създателите му го рекламират като "най-искреното място в интернет"
3632
Снимка: Архив

Опасно мобилно приложение набира популярност сред децата у нас, предупреждават специалисти. Вече са подадени два сигнала за посегателство срещу 14-годишни момичета, съобщава БНТ. Приложението се казва "Телоним", а създателите му го рекламират като "най-искреното място в интернет", на което можеш да пишеш всичко, без да казвай кой си и без да оставяш следи към себе си.

"Когато ти си анонимен и контактуваш с анонимен - не знаеш кой стои от другата страна. Наистина през това приложение за съжаление много педофили търсят контакт с децата.", отбелязва Антоанета Василева от Асоциация "Родители". Децата често са податливи на всяко показано внимание. И за това си има обяснение. Много от тях имат нужда от изява и от разговор, който да е анонимен, защото се притесняват, че някой може да ги съди. Категорично ги съветваме да не свалят това приложение, допълва Василева.

Георги Василев, координатор на Центъра за безопасен интернет, подчертава, че за анонимните опасности трябва да следят и родителите. Те трябва да предразполагат детето към повече разговори и да задават въпроси: Какво правиш в интернет? Какви приложения ползваш? Кое ти е интересно? 

Още

Дядо Коледа вече кацна на Международната космическа станция

08.12.2019

544
Кланът Ескобар вече прави смартфони

04.12.2019

2711
Русия започва да произвежда електромобили

23.11.2019

4733