facebook
twitter

Горещи новини

Нито един свидетел не се яви на разпит по делото "КТБ"

1236
Архив СЕГА

Нито един от призованите за днес свидетели по мегаделото "КТБ" не се яви на разпит в Специализирания наказателен съд. В съдебната зала стана ясно, че един от свидетелите е в болница, а другият е бил призован само по телефона, предаде БНР.

Заседание по делото за присвояването на над 2.5 милиарда лева от Корпоративна търговска банка няма да има и утре, защото планираните за свидетели също няма да могат да се явят, обясни съдия Виржиния Петрова. Процесът ще продължи на 26 март, за когато е предвидено показания да дава Бисер Лазов - някога дясна ръка на банкера Цветан Василев, а след фалита на КТБ през юни 2014 г. - основен прокурорски свидетел.

До разпитите се стига почти 10 месеца след първото съдебно заседание, на което съдия Виржиния Петрова реши, че делото ще се гледа в отсъствието на основния подсъдим  - банкерът Цветан Василев. Освен него на съд се очакват още 17 души, а сред първите свидетели призовани за днес бяха ĸpeдитополучители.

На миналото съдебно заседание адвокатът на Василев - Константин Симеонов,  изненадващо заяви, че клиентът му иска да даде обяснения по повдигнатите му обвинения. Прокуратурата се противопостави, напомняйки, че, ако е искал пълноценно участие в процеса, банкерът е можел да даде доброволно съгласие за екстрадиция от Сърбия, където се намира от лятото на 2014 г. Симеонов контрира, че Василев е там, защото се съмнявал, че у нас ще получи справедлив процес. Решението на съда беше да се проучат техническите възможности за разпит на основния подсъдим. "Никога съдът не може да лиши подсъдим от правото да дава обяснения", обяви съдия Петрова. Подобен задочен разпит може да се реализира чрез видеоконферетна връзка или с разпит в Сърбия с молба за правна помощ.

Ключови думи:

КТБ, Цветан Василев
5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

КПКОНПИ не изпълнява съдебно решение да даде информация

24.06.2019

Доротея Дачкова

1440 2
Продават Гигинския манастир на търг заради дълг към КТБ

02.05.2019

7405 42
България е спечелила арбитражното дело срещу държавния фонд на Оман

22.04.2019

1140 5

Коментари

Begemot
снимка на Begemot

Пределно ясно е защо прокуратурата не иска обяснения от Цветан Василев от Сърбия, където не могат да го контролират или "самоубият". Не смятам, че той е чист, но сега като вижда дебелия край може да се разприказва и за другите намесени.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

5000 страници , като заключение, е безумие

PlaNed
снимка на PlaNed

В съдебната зала стана ясно, че един от свидетелите е в болница, а другият е бил призован само по телефона

Какво да му коментираш?! Топане на топката му е майката, а след още година две, никой няма да си спомня за какво става дума...

Тъмно пиво

Хубуу де. Тез свидетели нямат ли си имена? Дайте да ги видим кои са. А, и оня, който призовал свидетел по телефона - и неговото име кажете. Белким го уволнят за "добра" работа.

JollyRoger's

Тралаалаааа!🎵🎵🎵

Влез или се регистрирай за да коментираш

×