Медия без
политическа реклама

Мъжът, изкъртил "перките", няма повдигнато обвинение

Това беше моята гражданска позиция, някой трябваше да събуди това заспало българско общество, обяви Александър Рогачев

22 Авг. 2019
Нова телевизия

Александър Рогачев - мъжът, който изкърти "перките" на столичната улица "Граф Игнатиев", няма повдигнато обвинение. Това стана ясно от негово участие по Нова тв. Той обяви, че го викат на 4-и септември в Първо РПУ в София. Може би тогава ще ми повдигнат обвинение, обяви той.

"Това беше моята гражданска позиция. Аз твърдо исках да заявя, че някой нещо трябва да направи, за да събуди това заспало българско общество", заяви в предаването "Здравей, България"  Рогачев.  Той допълни, че е направил това в момент на афект. "Видях, че жена ми лежи, потънала в кръв. Брадичката й беше разцепена. Имаше рани по ръцете и колената й. Внесох я на ръце в магазина. Помолих комшията за един „кози крак”, защото тези неща са трудни за пренасяне, и ги избутах на трамвайната линия абсолютно умишлено", обясни Рогачев, който стопанисва търговски обекти в района.

По думите му действията са предизвикали разнопосочни реакции. "Половината хора ми ръкопляскаха, а другата половина ме обвиняваха във всички земни грехове", обясни мъжът и показа снимки от трамвите на съпругата му по брадичката, ръцете, коленете.

Рогачев беше задържан цели 24 часа в полицейски арест. В сряда от прокуратурата обявиха, че се води досъдебно производство за повреждане на чуждо имущество.

 

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата