facebook
twitter

Горещи новини

Каракачанов: Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахне (галерия)

На въпрос къде ще отидат всички 250 души през зимата, ако къщите бъдат съборени незабавно, министърът отговори: "Вземете си ги у вас".
4237
БГНЕС

Напрежението, породено заради побоя, нанесен от двама роми над военнослужащ от Специалните сили навръх Богоявление, доведе днес в пловдивското село Войводиново министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който заедно с директора на ОДМВР в Пловдив ст. комисар Атанас Илков, бригаден генерал Явор Матеев, командир на 68 бригада Специални сили и кмета на община Марица Димитър Иванов постановиха спешни мерки, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Мерките се изразяват в незабавните проверки, които трябва да бъдат направени от община Марица, ОДМВР, РДНСК, Енергоразпределителното дружество и Пожарната в циганската махала на селото, откъдето са двамата нападатели. По думите на Каракачанов, на декар и половина там живеят 250 души, само стотина от тях са регистрирани на други адреси в селото, но нито един няма на този парцел, който е застроен изцяло незаконно.

Селото от снощи, когато протестиращите българи тръгнаха към циганската махала с очевидната цел да търсят сметка и бяха спрени от полицията, е под охрана, но още тогава всички къщи са опразнени и на въпросния декар и половина има само няколко кучета. На първата къща вече е залепен протокол за премахване на незаконната постройка, очевидно същото чака и останалите.

След като се установи със сигурност, че къщите са незаконно построени, те ще бъдат незабавно бутани, каза още  Каракачанов. Той допълни, че, по думите на кмета Димитър Иванов, общината си е свършила работата, защото е предложила безвъзмездно 17 парцела за строеж на къщи на ромите, но те не са предприели нищо.

"Както те не търсят общината, когато правят по една сюрия деца, да бъдат така добри, когато общината им е отделила необходимите парцели да живеят като нормални хора, да поемат ангажимент за себе си и за своите семейства - заяви министърът на отбраната. - Така, както го прави всеки един от вас и всеки български гражданин... Има една част от обществото, не знам защо ги наричат роми - да няма римляни тук?, която е тотално изтървана и не желае да се интегрира, не желае да работи, не желае да се съобразява с интересите на другите хора, не уважава живота, здравето, имота им и прави каквото си иска. И това се дължи на факта, че тая част от населението, по- голямата част от това циганско население живее в незаконни гета, ползва незаконно ток, смята, че не са длъжни да се съобразяват с никого, не желаят да работят, не учат и на практика стават една маргинализирана общност в обществото, която си живее по някакви свои правила на джунглата".

Преди да идат във Войводиново, Каракачанов и ген. Явор Матеев са били в болницата, за да видят пострадалия. Той е ефрейтор с 12 годишен стаж, разузнавач парашутист с множество награди. Когато го нападат, двамата роми са пресекли пътя на колата им, той им е направил забележка, след което те се нахвърлят върху него, като го удрят в главата и замятат якето му върху нея. Следва жесток побой. Предстои операция на скулата на пострадалия, очаква се след 20 дни да се възстанови.

На въпроса къде ще отидат всичките тия 250 души през зимата, ако къщите бъдат съборени незабавно, министър Каракачанов отговори: "Вземете си ги у вас".

Кметът на община Марица Димитър Иванов обясни, че онези от тях, които имат някаква регистрация в селото, ще бъдат поети от социалните, които ще им осигурят жилища в Столипиново.

Нападателите са задържани веднага след инцидента, макар и в друго населено място, обект са на бързо полицейско следствие и им предстои да застанат пред съда. Досега не са имали криминални прояви. Според директора на ОД на МВР Пловдив ст. комисар Илков, криминогенната обстановка в селото по принцип не е сложна, миналата година тук са станали 28 престъпления, голямата част от които са разкрити.

Хората от Войводиново се канят и тази вечер да излязат на протести. Междувременно прокуратурата поиска постоянен арест за нападателите, които са братя. Самото престъпление е било заснето от камера за наблюдение, поставена наблизо. Ще им бъде повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди, а наказанието, което е предвидено за такова престъпление, е от 2 до 10 години лишаване от свобода. Тъй като единият от братята е непълнолетен, присъдата може да бъде редуцирана до 3 години.

39

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Роми от Балканите протестират в Брюксел срещу неонацизма

17.03.2019

1026 10
Таборът отива към Европа

22.02.2019

Весел Цанков

1953
Симеонов не приема сериозно думите на Каракачанов за напускане на коалицията

13.02.2019

737 8

Коментари

Страници

ablepsia

Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахне (галерия)

Ъ?

И де е таз "галерия"?

JR

Мдам... Пак търчане постфактум...

Какво стана с ромеите в Асеновград? Или вече са минало-бешало...

Най-левият дюшек на кадрото какъв го играе? До него дори Красьо е кат една фиданка...

SvSophia
снимка на SvSophia

Само във Войводино ли?

А по другите места?

А досега къде бяхте?

Дерсу Узала

 Незаконното гето във Войводиново трябва да се премахне

 

Шкембе войводата прави несъгласувани с Лоботомирания Тъщник изказвания - ще му компрометира изборната методика?

Kickaha
снимка на Kickaha

Значи на по-тъмнозелените им се отделят парцели, дава им се възможност за строеж и т.н. Тия неща не струват ли пари, много пари? Кой ги плаща?

Ами я и останалите да се пишем по-тъмнозелени и да си почиваме! Да видим тогава от къде ще краде Той и партията му!

А щом постройките са незаконни, кой ги е държал до сега? Кметове има ли? Разни агенции? Ток, вода, канализация? Как са свързани без документи?

 

Занм, че има партии в България, но не виждам да има държава!

 

Sine_metu

Знам, че има партии в България, но не виждам да има държава!

 

Ем знаеш защо няма, ем питаш

Сладур

Гетата са преди Бойко. Създадоха ги комунистите....уж били социални

zumer

А твоя Бойко, какво направи за 10г. управление /гледа си ги и те гласуват за бате бойко- цитат от по-тъмно зелен/?

Моля не пишете глупости. Проблема не само във Войводино...

На всякъде където има по-тъмнозелени е така.

Гaндaлф

Неядекватника ко съ пеняви.

Армията се атлантизира успешно.

Наште солжъри са почти кат френцките командоси.

JR

Как са се опнали на кадрото, като пред паметника на Пурко... Ефрейторът десантчик с 12 години стаж трябва да го изваят в монумент за битката с римския легион... Какъв десантчик е горкият, щом двама млади римляни са му спукали канчето? И спецназът ни менте... Пълна скръб!

вила

Съгласен съм с  позицията на нормалните граждани,че трябва веднага да се уволнява  от служба всеки  въоръжен с държавно оръжие гражданин-полицай,военен...А този бил от спецчастите?!Позор.

Дерсу Узала

Старши комисар в полицията МУ е по-високо звание от бригаден генерал в БА? Ташак!

Когато имахме армия, армейски офицер се местеше в Милицията с две звания по-високо и на същото звание в ДС.

vetov

Всички ли незаконни градежи ще се премахват в село Войводиново или само тъмнозелените?

19namo

Оглеждат се като новодомци ☺️

Solace

Тук Шкембе войвода е прав, но има още какво да се каже - не само във Войводиново, а в цяла България трябва да се бутат незаконните гета. Незаконните палати на богатите - също.

А циганите ще се признаят за виновни, и предвид чистото им съдебно минало - някаква лека условна присъда. И до там. По-точно - докато не бъде убит някой българин - тогава току-виж българите се събудят и пометат тая гмеж...

Jules

Че малко ли българи бяха убити ? Професорът от Захарна фабрика, журналистката от Русе, неизброими баби и дядовци по селата....... И какво от това.

редник

 На вниманието на министъра:

 

 Нарекоха Су-35 „Кралят на самолетите“

 

https://fakti.bg/world/353523-narekoha-su-35-krala...

Васик

Каракачанов демонстрира за пореден път ограничено мислене и предразсъдъци. 

KaraKoliu

И кво сега, канят се да дискриминират воеводиновските цигани, като събарят само техните незаконни къщи? А за всички други стотици хиляди цигани с незаконни къщи, по другите краища на България -нищо.

rurade
снимка на rurade

Карашкембаков е курназ,защото нищо независи от него!

Важно е Боко какво ще каже,а той досега е толерирал ромите с техните. Ирански номера и няма преди избори да бърка в този проблем с незаконните гета,защото ще загуби много автентични гласове за ГЕРБ идващи точно от там...

Гaндaлф

Тъй е. Готов Ие, за релса шкембелията.

Домуза че си иска рестото, после корумпето ревизоро спретна протести на дребните бензажии, Сега и тва. Иска да прецака на Боко изборите.

Гонката откъм брюсель за продажбата на пашапорти я пропускаме.

Stern

Да им съборят къщите и после да им търсят места за живеене не е най-умното решение.

Много по-умно и по-евтино е да оставят гетото така, но да го оградят с 2 метра дувар и да сложат едно КПП.

Американците отдавна го направиха с техните си индианци и нещата потръгнаха.

burglarian

Как да ги оградят, като под зоркото око на жандармерията те вече изчезнаха?

Има ли полицейски началник, който да обясни как така от блокирана от МВР махала ВСИЧКИ са се изнесли?

Дерсу Узала

проф. Иво Христов: 

Ще става по-зле! Съжалявам, че съм лош пророк!

Политическите партии използват неграмотните цигани като резервоар за гласове и затова нямат воля да решат проблемите, изтъква анализаторът.

Проф. Иво Христов разказа и американски виц:

"Защо човек не държи крокодил като домашен любимец? Защото не различава храната от този, който му я дава!"

Forza NATO

проф. Иво Христов:

Този апокалиптичен досадник пак ли е открил топлата вода и претендира за авторство, съобщавайки факта на съществуването й с най-угрижен вид?

Диагностик

Арестуван циганин в районното:
- Как се казваш?
- Артур!
- Знаеш ли защо те арестувахме, Артуре?
- Сигурно щот съм крал...

 

 

ГАМЕНЧЕТО

Нещо спотайване в редиците на МВР, министъра с квадрата в главата само за шофьор ли става?

Желязко Желев

Каракачанов незабавно трябва да бъде арестуван

За разпалване на етническа вражда

Вместо да потърси отговорност от тия дето подгптват такива войници.Да иде до Коиловци и да покани  двамата братя за полковници в специашните сили.Армията нямала кадри.Че само в тая махала корпус десанчици живее.И има многобройна челяд дето да защитава.Щото мин.  на отбраната май и коте няма та да го е грижа.Всички беди български дължим на пишман бъл.  управници.И докато не увисне някой като прани гащи няма да се научат поне приказките да си мерят

 

fisherman

Баш па тоя с наа@каното .упе ще нарежда каквото и да е...., дали не иска и циганете лично да му плащат право да живеят на територията.💥💥💥

 

Матева каза на българските прокурори, че политикът ВМРО-БНД Красимир Каракачанов, сега заместник министър-председател и министър на отбраната, е получил между € 550 и € 1,500 за всеки македонец, получил български паспорт. Каракачанов е висш член на правителството и правоприлагащите органи на страната му са подчинени.

https://bg.eureporter.co/politics/2019/01/06/bulga...

цепи
Цялата им стратегия на гербавите от десетилетие насам е такава. Да не решават проблемите на ромите , и при всеки нов конфликт да насъскват етносите един срещу друг. И в Катуница беше така , и на други места , да не изреждам. С коалирането с пишман националистите , дюшеш им дойде ! По всеки въпрос си имат готов говорител . Кога стане инцидент с араби , негри - появява се Волен , при цигански вълнения - Шкембе войводата. А третият не се бута много , че самият той мяза на ром... В централните медии гербавите упорито насаждат етническа омраза. Но си направете труда да надникните в местните издания , там е ужас. Военна "лексика" , ненавист на потоци , само за едно денонощие гербавото Пловдив 24 е дало следните "заглавия" за случката --- Военният министър за циганите: Правят по една сюрия деца и искат да им търпим простотиите! 08.01.2019 » Генерал Матеев: Циганите са действали брутално, нападнали са военния в гръб! 08.01.2019 » Каракачанов бесен: Циганите станаха супер нагли, търпението свърши! 08.01.2019 » Военният министър идва спешно във Войводиново заради напрежението 08.01.2019 » Засилено полицейско присъствие във Войводиново заради ромските изстъпления 07.01.2019 » Кърваво-брутални подробности за циганския терор край Пловдив ... и т.н. А на който му се чете съдържанието на тези помии , могат да му се изправят косите ! Сега , да не ме разберете погрешно , изобщо не адвокатствам на нашите хора !!! Който е вършил зулуми , да си понесе последствията !!! Поименно и персонално. Такива лица трябва да си носят наказанията независимо цигани ли са , българи ли са , турци ли са... Ако са група , тълпа - също да си носят отговорността. Полицията си има много добри начини как да идентифицира виновните ! Стига да иска... Обаче не иска. Или поне имат нареждания винаги да задържат двама трима , и да НЕ СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ трайно !!! Това е политика отгоре , спуска им се. И правилно колегата припомни , и в асеновградските бунтове така стана , и в Орландовци имаше проблеми преди време , и в Мъглиж , и в Гърмен , и в Кричим ... из цялата страна. Никъде Властта не иска да решава проблеми. Властта насъсква хората едни срещу други и нейните медии леят "езика на омразата". А сред циганите е както и сред българите. Има читави и свестни , има лентяи и безделници. Колкото по на зле отива държавата , толкова по-зле става и за циганите. Хилядо вече се изнесоха в Европа и по-зле ще става.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×