Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ердоган се закани на виновните за изборния провал в Истанбул и Анкара

27 Апр. 2019
ЕПА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган размаха пръст на вътрешната опозиция, след като партията му претърпя тежка изборна загуба в Анкара и в Истанбул. 

"Докато се борим навън, трябва да кажа, че има и хора, които работят в наша вреда отвътре", каза Ердоган пред членове на своята Партия на справедливостта и развитието /ПСР/, без да споменава имена. "Какво се случва, в кой окръг, в кой район, ние получаваме цялата тази информация. Знаем всичко. Ще им поискаме сметка. Няма да ги носим на гърба си", закани се президентът, но не обясни какво смята да предприеме.

Управляващите уволниха или временно отстраниха от работа 150 000 служители и военни през последните години под претекст, че имат нещо общо с провалилия се опит за преврат през 2016 г. 

Първоначалните резултати от местните избори на 31 март показаха, че основната опозиционна Народнорепубликанска партия печели кметските места в Анкара и Истанбул, където ПСР и ислямистките й предшественици доминираха през последните 25 години.

Ердоган, който твърди, че изборите са фалшифицирани, обяви, че партията ще продължи юридическата си битка за оспорване на резултатите.

Ключови думи:

Реджеп Ердоган, избори

Още по темата