Медия без
политическа реклама

Елена Йончева: Борисов е на път да изкара България от Европа

02 Май 2019
Илияна Кирилова

Днес г-н Борисов отрече, че той и политиката, която води, ще доведе до излизане на България от Европейския съюз. Борисов хвърли България в кьошето на Европейския съюз и е на път да изкара България от Европа. Това заяви водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева в Димитровград след среща с ръководството на Неохим, предава БГНЕС.

Корупцията в България възлиза на 11 млрд. евро всяка година огромна сума, която може да бъде инвестирана в заплати, пенсии, в икономика с висока придадена стойност, коментира тя.

В България 40% от хората живеят на границата на бедността. И по тази тема сме извън Европейския съюз, категорична бе Йончева. В енергетиката Германия строи Северен поток 2, а Борисов даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива, заключи Йончева.

Кандидатът за евродепутат Деница Златева коментира срещата им с ръководството един от най-големите работодатели в областта Неохим: "Бяхме запознати с трудностите на предприятието. Изключително важно е да развиваме българската икономика" отбеляза Златева. Тя подчерта, че по време на срещата кандидатите за евродепутати са поели ангажимента да намерят механизми, за да се подпомогне фирмата. Да се възползваме от възможностите на ЕС за подпомагане на химически предприятия, коментира Йончева.

По време на посещението си в Неохим Йончева и Златева разговаряха със синдикатите към предприятието и посетиха два цеха за производство на амоняк и азотна киселина.

Още по темата