facebook
twitter

Горещи новини

Цветан Василев е осъден да върне 125 млн. евро на КТБ

1289

Софийският градски съд (СГС) реши свързаната с Цветан Василев люксембургска офшорка V2 Invetment Sarl да върне 125 млн. евро непогасени заеми към КТБ. За това съобщава "24 часа". Проверка на "Дневник" в електронното деловодство на съда показа, че решението е от 3 декември.

Делото е образувано през 2016 г. по искане на синдиците на фалиралата банка. В решението, публикувано на сайта на съда всички имена са изписани с инициали.

С парите през 2012 г. Василев, който тогава бе мажоритарен собственик на КТБ, купи БТК. Средствата са дадени като кредити на няколко български компании. Те ги преразпределят и накрая стигат до дружеството V2 Investment, регистрирано в Люксембург, което купува телекома.

Тогава в сделката Цветан Василев държи мажоритарния дял, а останалата част е разпределена между VTB Capital и кредиторите на БТК.

Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Загубата от фалита на четвъртата по големина българска банка, чийто мажоритарен собственик беше Василев, се изчислява на около 4 млрд. евро.

Ключови думи:

Цветан Василев, КТБ
10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Адв. Доковска: Прокуратурата дa ce пoгpижи дa нe ce чeтe и пpиcъдaтa за КТБ
Спецсъдът е готов да разпита Цветан Василев по скайп
Край на голямото четене по делото за КТБ

05.02.2019

1883 22

Коментари

JR

Ще. У шестък.

дон Базилио
снимка на дон Базилио

какви фау2 ви трескат

ми он ни е суцялно слап бе 

 

 

kempes

За него разбрахме. Не, не сега, разбрахме още преди години когато гръмна скандала, че той ще е накиснатия.

А останалите ? Шиши, Миши и останалите тъпи парчета, те кога ще минат през съда ?

amalin

Загубата от фалита на четвъртата по големина българска банка, чийто мажоритарен собственик беше Василев, се изчислява на около 4 млрд. евро.

Ахъм, загубата от ФАЛИРАНЕТО и РАЗГРАБВАНЕТО на КГБ от "едни хорица" е поне 2-3 пъти по-голяма, като се вземат предвид сумарните загуби на държавата. А нагушилите се само Господ може да накаже, докато ТИЯ са ТАМ...

Forza NATO

Да бъдем екзактни - Мустачун не е осъден да връща нищо, осъдена е ошфорката еди-коя-си, което прави нещата предимно теоретични.

 

JR

Що светкаш ламбата!😀

ablepsia

люксембургска офшорка

 

Ишиаси?

pasi

Заглавието цепи мрак. Нищо общо със съдържанието за офшорката, която  никой  доказва ,че е на Цветан...

А новината за предстоящо произнасяне по делото  "Магнитски", споделена от един адвокат по делото, що не е имплементирана/приобщена към дописката? 

За наказателното дело да не говорим. Прокурорите на три смени четат и са стигнали до коя страница?

amalin

Срещу изпълнителните директори на КГБ са заведени по около 140 дела, щото нямало възможност обвиненията да се обединят в 1 или 2 дела, както е по нормалния свят. Виждаме същата тази грозна, злобна, убийствена отмъстителност, която наблюдаваме и при Аферата "Иванчева".

rurade
снимка на rurade

Ще ги върне на кукуво лято!

Него кога ще го върнат сърбето?

Май и него тогава...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×