facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Здраве

Дезинфектантите докараха бум на екземи

Специалистът съветва: Не прекалявайте с почистващите препарати и с ръкавиците
3 583
 Илияна Кирилова

Прекаляването с препаратите за дезинфекция заради коронавируса е довело до бум на кожни възпаления в последните седмици и месеци.

Много хора са получили контактен дерматит, обяви пред бТВ доц. Мария Стаева, началник на клиниката по алергология в Александровска болница.

"Както дезинфектантите разрушават ликвидната обвивка на вирусите, така го правят и със защитната обвивка на нашата кожа. При прекалена употреба кожата става много по-ранима и се получава така нареченият контактен дерматит. За съжаление сега доста хора имат този проблем - изсушена кожа, напукване, екземи", обясни доц. Стаева.

Тя препоръчва отрано да се вземат мерки за защита на кожата от агресията на химикалите. "След като се ползват дезинфектанти, да се ползват и така наречените емолиенти - медицинска козметика, кремове, които да дадат мазнина и влага на кожата", съветва алерголожката.

Тя коментира, че и с ръкавиците не трябва да се прекалява - трябва да се сменят често и да не се носят продължително, в противен случай човек може да получи гъбична инфекция. "А те и не предпазват кой знае колко, защото човек неволно докосва с тях лицето си, след като е пипал какви ли не повърхности", обясни д-р Стаева.

Ключови думи:

дезинфектанти, екземи
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Американци откриха антитела, спиращи 100% коронавируса

17.05.2020

Обновена

8455 41
Половината дубайски фурми са раздадени на социално слаби

08.05.2020

ДИЯН ИВАНОВ

3016 9
От БАБХ потвърдиха, че са продадени заразени суджук и риба

21.11.2019

1075 16

Коментари

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Хак да ви е. По-здрави от сърце:

https://www.youtube.com/watch?v=IP0srxyioKo

                                        👼🔨

 

Testament
снимка на Testament

1 мин не съм бил с маска .👍

'FranceskRivalta'8

Результатом масочно-перчаточного режима станет рост таких заболеваний, как эмфизема лёгких, бронхиальная астма, грибковые, аллергические, бактериальные заболевания.

Виталий Васильевич Зверев Зверев о перчатках: "Все эксперименты, определяющие, что коронавирус живёт 24-72 часа на поверхностях, на самом деле показывают не О негативных последствиях масочно-перчаточного режима

https://cont.ws/@alex07150/1688003

stal

Много ясно. Крайностите по принцип не са полезни. Някои хора доскоро ръцете не си миеха, сега пък други дерматити си докараха ...

 

"... дезинфектантите разрушават ликвидната обвивка на вирусите ..."

 

Те по принцип така действат дезинфектантите - правят вируса неликвиден, той засрамено подвива Peplomer-а си и си бие камшика. 

 

 

Rattrack

Е, поне преборихме хлебарките. Защото, както каза доц. Чорбанов, това е единствената полза от престараването. Защото както глупостта не ходи по гората, а по хората, така и корона вирусът.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

"Ликвидната обвивка на вируса"?

 

Ко? Не!!!

Започвам да го разбирам този призив за изпращане на пари с Paypal. Определено има нужда за пообразоване на журналистическото съсловие.

 

 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×