Медия без
политическа реклама

Шеф в "Левски": Сираков ми показа червен картон

Феновете изразиха доверието си в изпълнителния директор и треньора, но разкритикуваха собственика на клуба

01 Апр. 2023Обновена
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков, членът на УС на клуба Даниел Боримиров и треньорът Станимир Стоилов (от ляво на дясно) пристигат за срещата с Националния клуб на привържениците.
СПОРТАЛ
Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков, членът на УС на клуба Даниел Боримиров и треньорът Станимир Стоилов (от ляво на дясно) пристигат за срещата с Националния клуб на привържениците.

Разногласията в "Левски" не са изчистени и за общото събрание на акционерите на клуба на 6 април са се натрупали много наболели въпроси. Това стана ясно след продължилата над два часа и половина среща между хора от ръководството на клуба и представители на Националния клуб на привържениците. Тя се състоя на ст. "Виваком Арена - Георги Аспарухов". На нея присъстваха изпълнителният директор Ивайло Ивков, членът на Надзорния съвет Петър Ганев, членът на Управителния съвет Даниел Боримиров и треньорът Станимир Стоилов. Липсваше обаче собственикът на клуба Наско Сираков, който се оправда преди дни, че няма време за този разговор.

След края участниците не бяха многословни. "Срещата мина перфектно", каза единствено Станимир Стоилов. Малко повече говори Ивайло Ивков, който потвърди, че различията му със Сираков са много сериозни и не са изгладени. Ивков обясни, че е отговорил на всички поставени към него въпроси.

"Дано да има път за обединение. Интерпретирам като "червен картон" думите на Сираков, че който не може да работи с него, си тръгва. Продължавам да имам сериозни различия с Наско Сираков за много съществени неща. Не казвам, че не мога да работя с него. Предстои да видим дали могат да бъдат изгладени", каза още изпълнителният директор на "Левски".

Присъствали на срещата обаче твърдят, че от ръководството са търсени обяснения на висок тон за случващото се в клуба, но явно е решено подробности да не се изнасят пред медиите. По всичко личи, че развитие по наболелите теми ще има на общото събрание, към което вече се генерира голям интерес.

Предстоящото на 6 април общо събрание на акционерите на "Левски" се очертава да е доста напрегнато и да предложи сблъсъци на важни личности и интереси, както и остро заявяване на позицията на феновете на клуба.

 

По-късно от Националния клуб на привържениците излязоха с изявление за провелата се среща. Те подчертаха, че са разочаровани от отсъствието на Наско Сираков. Феновете също така бяха категорични, че продължават да имат пълно доверие в Стоилов и Ивков.

"Пълната конструктивност на дискусията бе нарушена от липсата на мажоритарния акционер и собственика на компанията, управляваща Левски.

На база на чутото от Станимир Стоилов, Ивайло Ивков и Даниел Боримиров, присъстващите привърженици се обединихме около тезата, че корпоративният модел на управление, особено когато управляваща корпорация е външна за "Левски", е неприемлив. Най-малкото, защото отговорността е силно размита.

Ние искаме "Левски" да се управлява от левскари, които работят на Герена и носят отговорността лично!

Поради тази причина, заявяваме категоричната си подкрепа за пътя, поет от Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. Евентуална смяна на когото и да е от двамата силно ще ни разтревожи", подчертаха от Националния клуб на привържениците.

Последвайте ни и в google news бутон