Quantcast
Вселенският патриарх пристигна в САЩ и бе приет в болница | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Вселенският патриарх пристигна в САЩ и бе приет в болница

3 623
 doxologiainfonews
Вселенският патриарх бе посрещнат сърдечно във Вашингтон, но часове по-късно здравословното му състояние се е влошило

Вселенският патриарх и епископ на Константинопол Вартоломей постъпи в болница по-малко от денонощие след пристигането си на посещение в САЩ. Той се е почувствал зле след дългия полет и е хоспитализиран за изследвания във Вашингтон.

"Точно преди да тръгне за служба в храма "Света София", Негово светейшество Вартоломей е почувствал слабост заради дългия полет и плътния си график след пристигането си в САЩ. Лекарят го посъветва да отпочине, а като превантивна мярка той бе откаран в болницата на университета "Джордж Вашингтон" за изследвания", се казва в съобщение на пресслужбата на американската архиепископия на константинополския патриархат.

81-годишният Вартоломей пристигна в САЩ вчера, като се очаква да остане там до 3 ноември. Това е първото му посещение в Щатите от 2009 г. Патриархът бе посрещнат пред хотела си в центъра на Вашингтон от от свещеници и студенти от общността на гръцката православна църква „Свети Георги“ в Бетезда, Мерилиенд.

Като част от посещението в САЩ Вселенският патриарх трябва да проведе срещи с президента Джо Байдън, с държавния секретар Антони Блинкен и с председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси.

Още

Разбиха дома на Вселенския патриарх в Истанбул

20.11.2019

1141
Вартоломей с остра атака срещу Московската патриаршия

12.06.2019

4426
Пловдивският митрополит Николай се срещна с Вартоломей

05.06.2019

702