facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

US Сенатът ограничи правата на Тръмп да започне война с Иран

1 125
 ЕПА/БГНЕС

Сенатът на САЩ одобри резолюция, с която ограничи правомощията на президента на САЩ Доналд Тръмп да провежда военни операции срещу Иран без одобрението на Конгреса, предаде Би Би Си. Тя изисква от Тръмп да изтегли американски войски, които участват във военни действия срещу Иран, освен ако Конгресът не обяви война или не приеме резолюция, която разрешава специфично използване на сила. Документът бе подкрепен от 55 сенатори, а 45 гласуваха "против". В Сената мнозинство имат републиканците, но при вота осем от тях гласуваха в подкрепа на резолюцията.

Документът беше одобрен, малко след като американските военноморски сили обявиха, че са заловили в Арабско море оръжия, за които се смята, че са ирански.

Президентът на САЩ предупреди, че приемането на резолюцията може да изправи страната пред опасност. Той най-вероятно ще наложи вето, когато документът бъде изпратен за одобрение в Белия дом. 

В началото на януари Камарата на представителите на САЩ прие подобна резолюция след убийството на иранския генерал Касем Солеймани. 

 

 

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Путин поздрави Тръмп за изстрелването на Crew Dragon

01.06.2020

351
Тръмп обяви "Антифа" за терористична организация

31.05.2020

3795 41
Въведоха комендантски час в няколко големи американски града

31.05.2020

Обновена

6211 96

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Този клоун може да започне война само с жена си Мелания в спалнята !

 

:)

 

А истинската война, която може съвсем скоро да започне е тази между Русия и Турция.

 

Особено след вчерашните изявления на руския посланик в Анкара.

 

:)

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо мълния !

 

Филипините изритаха , като мръсно коте американските войски. Дадоха им шест месеца.

 

САЩ :

 

Това  става защото Китай е оказал натиск над Манила !

 

:))

Mars11

   Натиск подкрепхен с петнадесетина милиарда долара помощ.

3NT
снимка на 3NT

***

Justinian2
снимка на Justinian2

Май френд ЗИП , слушай сега малко за Филипините от първа ръка. Филипините днес бавно но славно излизат от американската орбита. Причините за това са наслагвания от историята , и доста лоши спомени. Филипинците имат един анекдот. Как е преминала историята на Филипините ? Преминала е 5 века в манастир и 50 години в Холивуд ! Алюзията е с 5 вековното колониално присъствие на Испания , последвано от поражението на Испания във войната с Америка от началото на 20-ти век ( когато губят и Куба ) и преминаване на архипелага под дефакто американска окупация. Филипинците имат горда история на съпротива и срещу испанците , и особено срещу САЩ. Дали са стотици хиляди жертви , техни национални герои са се борили срещу окупаторите. След ВСВ поради стратегическото си положение , филипинците имаха каръка да продължават да търпята американските военни , и диктатурите които им налагаха. Но в новото хилядолетие леко полеко работатат отива към "шут газов" за янките. Във филипините , както на много други места по света , има здрав и масов народен антиамериканизъм ! И днешното засилващо се китайско влияние (икономиката!) , не мисли че ще доведе непременно до китайски военни бази ! Ни най-малко. Филипинците ползват китайската "карта" дотолкова , доколкото да се освободят от хватката на САЩ. Но всъщност искат да са независими. Те не искат връщане на испанското влияние ( почти нулево ). По времето на Франко Испания тотално е загубила културното си и езиково наследство , днес във Филипините испански не можеш да чуеш никъде ! Някакви връзки мъждукат само по линия на църквите... Испанското посолство в Манила е етаж от сграда. Американското посолство е като огромен дворец на голяма площ. Ей от това искат да се отърват , и ще го направят. Филипините са един от бъдещите "тигри"...

Verbis verbis

, малко след като американските военноморски сили обявиха, че са заловили в Арабско море оръжия, за които се смята, че са ирански.„

 

Кораб с ракети иранско производство, предназначени за Йемен.

С резолюцията, демократите защитават протежето си Иран.

Моите5стотинки

заглавието на статията би трябвало да е....US Сенатът ограничи възможноста на Тръмп да получи Нобелова награда за мир....

Антей

 

Конгресът ще започва войни,

 

когато някой вземе да струпва войски по границите на САЩ!

 

 

А не да почва войни, като вози войската си на (!) 20 000 км далечно

 

разстояние от границите на държавата си!

 

 

Кога човечеството ще види такава СПРАВЕДЛИВОСТ

 

и ще каже БРАВО на големия Конгрес!

 

Да водиш войни, само когато - някой е дошъл на "оградата" ти да те заплашва?

 

Див егоизъм, див..

 

paragraph39

Зариф потвърди, че Иран няма да предаде черните кутии на сваления украински самолет

15 Февруари 2020

Външният министър на Иран, позовавайки се на нормите на Международното въздушно право, отбеляза, че Техеран има право да води разследване на катастрофата на украинския „Боинг“, но призна, че Иран няма да може да извлече данни от черните кутии без необходимата техника от САЩ или други западни страни.

Според Зариф Иран се е обърнал към САЩ за помощ в разшифроването, но е получил отказ. „Помолихме за помощ, защо САЩ не ни помогнаха? Това е хуманитарен проблем“, каза той, отбелязвайки, че Иран „повече от всички“ иска да знае какво наистина се е случило.

.....................................................

?!?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×