Quantcast
Навални: ЕС да спре достъпа на кремълските олигарси | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Навални: ЕС да спре достъпа на кремълските олигарси

Организацията за химическите оръжия потвърди отравянето на руския опозиционер
Обновена
4 459
 TWITTER

Руският опозиционер Алексей Навални разкритикува сериозно бившия канцлер на Германия Герхард Шрьодер (СПД). „Герхард Шрьодер е платен от Путин. Но ако сега се опита да отрече това отравяне, това наистина е много разочароващо “, каза Навални в интервю за "Билд"  днес. Шрьодер наскоро заяви, че все още липсват "безспорни факти" за отравянето на Навални. След края на политическата си кариера бившият социалдемократ пое ръководни позиции в руската енергийна индустрия. В допълнение към позицията си в проекта за газопровод „Северен поток“ 2, той е председател на надзорния съвет на държавната руска енергийна компания „Роснефт“ и председател на борда на съществуващия газопровод „Северен поток“ в Балтийско море. 

„Санкциите срещу цялата страна не работят. Най-важното е да се издадат забрани за влизане на тези, които се възползват от режима, и да се замразят активите им“, каза Навални пред "Билд". "Те присвояват пари, крадат милиарди, а през уикендите летят до Берлин или Лондон, купуват скъпи апартаменти и седят в кафенета”, посочва той.  Навални настоя да има забрана и за известния диригент Валерий Гергиев - главен диригент на Мюнхехската филхармония. „Ако той толкова обича режима и иска Русия да не върви по европейския път, тогава трябва да му кажете: Вие сте много талантлив музикант, но вече няма да ви позволим да влезете в ЕС. Можете да се насладите на режима на Путин в Русия“, каза Навални. Друг вариант е Гергиев да се откаже от публичната си подкрепа за Путин.

Във вторник Организацията за забрана на химическите оръжия потвърди, че противникът на Кремъл е бил отровен с химически невротоксини от групата новичок. Служители на руското разузнаване и членове на правителството многократно подчертават, че всички запаси от отрова, разработени през съветската епоха, са били унищожени.
 
За Шрьодер Навални каза: „В края на краищата той е бившият канцлер на най-мощната държава в Европа. Сега Шрьодер е момчето на Путин, което защитава убийците”. Опозиционерът не се съмнява, че Шрьодер е получавал тайни плащания от Пут

 

Организацията за забрана на химическите оръжия съобщи в кратък текст резултата от експертизата си по случая "Навални". "Шпигел" съобщи, че анализът на ОЗХО потвърждава установеното от лаборатории в Германия, Франция и Швеция. ОЗХО не споменава групата вещества "Новичок", но отбелязва, че в кръвта и урината на Навални са открити подобни по структура вещества като в отровата, с която бе извършено покушението срещу двойния агент Александър Скрипал през 2018 г. Срещу Скрипал също бе използвано вещество от групата "Новичок". "Шпигел" отбелязва, че нервнопаралитичната отрова е била доразвита. 

Това твърдят германските служби за сигурност. Според експертите използваната срещу Навална отрова, не е по-слаба, но действа по-бавно. 

Както и в предишните случаи, ОЗХО ще предостави подробен доклад от изследването си само на страните-членки. Преди няколко седмици ОЗХО бе помолена от Германия да направи собствени изследвания на пробите на Навални, който бе настанен в берлинска болница в края на август.

Днес Навални и съпругата му дадоха първото си дълго интервю след изписването му. Пред руския ютюбър Юрий Дуд Алексей описва как се е почувствал в самолета, как е успял да каже на стюардесата - мисля, че съм отровен, и че не си спомня как са го изнесли от самолета, нито, че е викал от болка. По-нататък описва халюцинациите си, а жена му разказва защо е настоявала да бъде закаран в Германия. За срещата си с Меркел Навални казва, че са говорили на руски и че Меркел говори много добър руски, но не разкрива подробности, тъй като разговорът им е бил частен. Навални е убеден, че е отровен по заповед на Кремъл, тъй като веществата, с които се прави отровата, са специфични и не може лаик да я направи и да я приложи. 

 

94

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Навални показа "дворец на Путин" за $1,35 млрд.

20.01.2021

12310 207
Викове "Оставка" и "Мафия" стреснаха Борисов

23.01.2021

Обновена

42866 89
"Путин е крадец": В Русия демонстрират в защита на Навални

23.01.2021

Обновена

19028 585

Коментари

Страници

Flamand

Организацията за химическите оръжия потвърди отравянето на Навални

Кругом враги!

sega_reader

Редакцията, вие защо повтаряте тая лъжа толкова пъти ?

Имате ли конкретен отговор или обяснението е, че си плащат хората ?

Boris65

Да навсякъде Агенти на Путин!!! 

mustak

Тоя се превърна в мечката на бай Хасан с гадулката.

 

пенико

Аз съм сигурно стар и изкуфел ма нещо ме гложди:

- РуснЯците публикували ли са спецификациите на новата версиия на Новичока за да можем да я сравним със старите такива?

- Ся, според много хора руснЯците нищо не рабират от наука и техологии ....ма що си фъргат парите за секретни лаборатории и разработки, след като продуктът не може да гътне никого? Ами по-добре да си действат с мишеморка - доказана ефективност от Борджиите, а и преди тях.....

inventus

А стига с този Навални! Нещо за Кашоги няма ли да кажат? На Швеция санкции наложиха  ли вече? Щото резачката с която го разфасоваха беше Хюскварна.Бактън!

IvanM

Отровата действа по-бавно, но се възстановяваш по-бързо. Скрипал се "мъчи" няколко месеца. Не става ясно и кое и е по-доброто, след като си кукуряк след месец. Иначе ФСБ трябва да разкощят нея лаборатория. Тече бетер Титаник.🙂

Under_My_Thumb

ОЗХО не споменава групата вещества "Новичок", но отбелязва, че в кръвта и урината на Навални са открити подобни по структура вещества като в отровата, с която бе извършено покушението срещу двойния агент Александър Скрипал през 2018 г.

ОЗХО не споменава ли защо Н. е жив? 

 

https://matveychev-oleg.livejournal.com/10683483.html?view=comments#comments

…История с отравлением Навального, таким образом, чем больше сообщают о нем сторонники оппозиционера, тем больше вызывает вопросы.
И основными из них являются следующие.

Не причастны ли к отравлению Алексея Навального его собственные соратники?

Если да -то по какой причине?

Зачем в противном случае им необходимо было уничтожать улики в его номере или делать их юридически ничтожными?

Как объяснить первоначальное расхождение в версиях об отравлении пресс-секретаря Навального и его оставшихся в Томске соратников?

Почему из многочисленных локаций Навального была выбрана только одна?

Как, кем и в каком виде были доставлены бутылки из Томска в Омск и зачем?

Кто такая все-таки Мария Певчих и чем она в действительности занималась в ФБК? Ограничивается ли ее деятельность исключительно подготовкой материалов Навального?

На эти вопросы внятных ответов нет, зато сомнений в версии коллег Навального они рождают массу. И неплохо бы было получить на них скорейшие ответы. Желательно от компетентных органов, а не от оппозиционных политиков. …

dembik

Тапа и на СП1. Жужо в Хага. 

Boris65

И още един поход до Москва и Сталинград! 

Under_My_Thumb

Къци, ти от бригадата на д-р Гьобелс ли си?

аман бе

Той може да е бил фанатик, но не е бил малоумен.

pasamaz

Твоя Катин беше "новина" по времето на горби. Към днешна дата само шляхтата продължава да го разнася и не е заради вродена любов към истината.

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Що бе, Катин измислица на Гьобелс ли е?

танас

Дурак

Моите5стотинки

ОЗХО-то казало че намерените вещества не били забранени но влизали като съставка в новичока...

Бонжуар

Всяка седмица нова порция кюспе за шарани. 

Наливални нещо не бърза да се връща в Русия. Партенката трябва да се изцеди до капка. 

Лошото е, че фортициите на Дончо заринаха "информационния поток". Сега и двете линии са на фаза "възкръсване" и плебсът цъка с език, пляска се по челото и не забелязва, че е останал без работа.

Приказки! 

Meto_ot_Interneto

Разбираме, че ОЗХО, както и в случая със Скрипал, е получчила това, каквото са й изпратили обвинителите на Русия.

Аладар

Автора на Новичока казва че се прави лесно.

Навални казва че се прави трудно понеже сам се е мъчил да я направи.

Затова в самолета не си казва симптомите, а веднага казва че е отровен от Путин.

Трябва да стане цирков артист - клоун. 

IvanM

Както и в предишните случаи, ОЗХО ще предостави подробен доклад от изследването си само на страните-членки. 

 

САМО! Страните-членки са 191. Ще знаем само аз, ти и цело село. Впрочем, докладът не бива ли да е публичен. Кое му е секретното?

Under_My_Thumb

Новата подобрена вверсия на бойното отровно вещество „Новичок”:

https://zavtra.ru/upl/15259/alarge/pic_25747dd2d24.jpg

 

МИД РФ о постановочном характере ситуации с Навальным: "Удивительные вещи на грани фантастики"

https://zavtra.ru/events/mid_rf_o_postanovochnom_haraktere_situatcii_s_naval_nim_udivitel_nie_veshi_na_grani_fantastiki

ПГеоргиев

Това са онези моненици от ОЗХО, които редактираха доклада на комисията, разследвала "химическата атака" в Дума през 2018 г., като си изтриваха и пренаписваха фактите.

И обвинението не дойде откъдето и да е, а от член на тази комисия, който явно е имал повече морал от шефовете.

Да вземат проби и от болния Тръмп. Може да открият трети вариант на" Новичок 3.0".

Поне той е ядосал и е по-опасен за много повече хора от препилия и предозирал Навални. 

pasamaz

Стига давали идеи, че верно дончо ще се окаже на новичок

sikoma

Сега ги разследват в ООН за тези мушенгии с доклада за Дума.

http://webtv.un.org/search/security-council-arria-formula-meeting-syria-chemical-weapons/6195494067001/?term=arria&lan=english&sort=date

Моите5стотинки

съставките на подсладена газирана вода са по секретни от новичока

Дяд Омраз

Ето публичното съобщение със заключенията на ОЗХО:

https://www.opcw.org/sites/default/files/documents/2020/10/s-1906-2020%28e%29.pdf

 

The results of the analysis of biomedical samples conducted by the OPCW designated laboratories demonstrate that Mr Navalny was exposed to a toxic chemical acting as a cholinesterase inhibitor. The biomarkers of the cholinesterase inhibitor found in Mr Navalny’s blood and urine samples have similar structural characteristics to the toxic chemicals belonging to schedules 1.A.14 and 1.A.15, which were added to the Annex on Chemicals to the Convention at the Twenty-Fourth Session of the Conference of the States Parties in November 2019. This cholinesterase inhibitor is not listed in the Annex on Chemicals to the Convention.

 

old war horse
снимка на old war horse

и къде тука се споменава новичок?!?

geo_19

This cholinesterase inhibitor is not listed in the Annex on Chemicals to the Convention

----

Ясно е, да... Тровен е с разрешен препарат.

Дяд Омраз

В съобщението. НАмираш самия анекс на ОЗХО, виждаш, че там под 1.а.15:

 

https://www.opcw.org/chemical-weapons-convention/annexes/annex-chemicals/schedule-1

 

се намира следното:

(15)Methyl-(bis(diethylamino)methylene)phosphonamidofluoridate,

 

След това с бързо търсене се намира, че това химическо съединение е: А242 или "Новичок"

https://en.wikipedia.org/wiki/A-242

https://en.wikipedia.org/wiki/A-234_(nerve_agent)

 

 

Accipiter

https://navalny.com/p/6434/

https://st.navalny.com/media/cache/9a/65/9a6517166709ec8aa55392a5ab185a1a.jpg

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш