Quantcast

Медия без
политическа реклама

Руски депутат "вещае" войни с всички бивши републики

Според политика от партията на Путин агресивните планове са "мерки за мир"

17 Септ. 2023
ЕК
Посланията на кремълската пропаганда са досущ като в романа на Джордж Оруел "1984".

Руски депутат разви зловещ "оруелски сценарий" за войни с всички бивши съветски републики с цел осигуряване на мир.

Русия може да очаква война с всички републики, които преди това са били част от Съветския съюз, заяви Евгений Фьодоров, от управляващата партия "Единна Русия" в пропагандния телеграм канал "Putin_Tg_Russia".

Фьородов е поредният руски политик, който "аргументира" агресивната политика на Кремъл. Подобно на абсурдните оправдания на Москва за нашествието в Украйна депутатът обяснява, че до война ще се стигне по вина на страните, отцепили се "незаконно" от СССР:   

"Всички бивши републики рано или късно ще влязат в конфликт или ще воюват с Русия. Някои от тях не сега - като Беларус. Но Грузия вече воюва, както и Украйна. Това с пълна сила важи и за Армения", разсъждава Фьодоров. Той пояснява, че през 1991 г. бившите републики се отделили от СССР, без да е имало решения на конгреса на народните депутати.

"Незаконно и в това няма спор. И затова логично ще се стигне до конфликти.(...) Именно по тази причина аз и други специалисти можехме да прогнозираме още преди време, че неизбежно ще има специална военна операция в Украйна. А това се отнася и за Грузия, Армения, прибалтийските държави", посочва Фьодоров в изявлението си в социалната мрежа.  

"Тези заявления идват на фона на конфликта между Русия и Армения, един от нейните най-близки доскоро съюзници, която започна рязко да се отдалечава от Москва в последните дни", коментира Actualno.com.

 

 "Войната е мир"

Депутатът от партията на Путин цинично нарича агресивните планове на Москва „мерки за осигуряване на мир“, като посочва, че единственият начин да се избегне война е „присъединяването“ на тези държави към Руската федерация „по дипломатически път“.  Ето как Фьоодоров описва "мирната дипломация" на Кремъл:

"Русия като правоприемник на СССР е, така да се каже, стопанин на бившите територии на СССР и имаме право не само да възстановим териториалната цялост на Съветския съюз (и именно от това право ние се възползваме сега в Донецк, Луганск, Крим и т.н.), но и от правото да се откажем от тези територии, което навремето СССР не направи по законен път - това са т.нар. "червени линии", за които говори Путин. Но какво значи да се откажем?

Тъй като те, с изключение на Армения, не са провеждали референдуми за излизане от СССР - следователно, моля, можете да сте независими, но при условие, че ние ще контролираме вашия геополитически статус (т.е. че не можете да влизате в НАТО или в други враждебни на Русия съюзи), както и вашия военен статус. Ако тези две условия бъдат вписани в международен договор, те ще удовлетворят Русия".  

 

Законът на джунглата 

"Нас ни очакват или безкрайни войни, или възстановяване на границите. И само тогава американците ще ни оставят на мира. пише още Евгений Фьодоров, като добавя акцента, задължителен в този тип пропаганда - за врага САЩ, и описва геополитиката като джунгла:  

"Защото в момента те ни разглеждат като болни, а в природата болните (животни - бел.ред.) са храна за останалите. Народ и държава, който се е отказал от законните си граници, е болен, а такъв народ е храна за останалите нации и държави. Затова възстановяването на нашите граници е фактор за нашето оцеляване, стабилност и по-нататъшно спокойно съществуване", заключава руският депутат.  

 

Още по темата