Quantcast
Екокатастрофа заплашва Киев | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Екокатастрофа заплашва Киев

Обновена
6 953

Войната е на път да доведе до екокатастрофа след като снаряди попаднаха в нефтобаза край Киев. В същото време е взривен газопровод при Харков, както и нефтобаза край Ровенки, в Луганска област.

Небето над Киев в момента е покрито с гъсти черни области след като бе взривена нефтобазата при Василков. Градът е на юг от Киев и е ключов за битката за украинската столица, тъй като руснаците започнаха десант на местното летище. Тъй като битката за летището е в ход, пожарникари не могат да загасят огъня от нефтобазата.

Гражданите на Киев са предупредени да не отварят прозорците. Дим и вредни вещества от пожара могат да тръгнат във всяка посока, тъй като вятъра се мени, предупреди украинската Госспецсвяз.

В същото време бе взривен газопровод в Харков в района Даниловка.

Гори и нефтобаза в Ровенки, който се намира  дълбоко в територията на Луганска област. Там са подпалени 200 тона дизелово гориво и администрацията евакуира жителите на градчето. Подозира се саботаж.

Кметът на Василков Наталия Баласинович каза пред "the Independent", че градът ѝ и близкото летище са претърпели тежък обстрел с балистични ракети. "Врагът иска да унищожи всичко наоколо, но няма да успее. Дръжте се!", апелира жената. По-късно тя записа съобщение във Фейсбук, в което казва, че всичко могат да видят пламъците от петролния склад в близост до града. "През деня той беше обстрелван от ракети, както и летището, но то все още е под контрола на Украйна", казва Наталия Баласинович.

Ключови думи:

екокатастрофа

Още

Незаконно сметище е напът да предизвика екокатастрофа край река Стряма

27.10.2021

362
Властта се зае със заседналия кораб в опит да изпревари морска буря

26.09.2021

Обновена

3754
Стотици мъртви риби изплуваха от Марица край Пазарджик

25.01.2020

1760