Quantcast
Ананиев отхвърли идеите за данъчна ваканция | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Ананиев отхвърли идеите за данъчна ваканция

Няма да бъдат намалени лицензионните такси или наемите на фирмите, които са затворени заради кризата с корона вируса
1 627
 Илияна Кирилова
Кирил Ананиев

МФ е категорично против да има ново отлагане на плащането или опрощаване на данъчни задължения и осигуровки от фирмите. Няма да се съкратят сроковете по възстановяването на ДДС, нито ще се махнат авансовите вноски по данъците. Няма да бъдат намалени лицензионните такси на фирмите, които са затворени заради кризата с корона вируса. Това стана ясно от интервю на финансовия министър Кирил Ананиев пред “Дарик”. Подобни предложения бяха лансирани от работодателските организации и затворените бизнеси.

”Данъците и осигуровките вече бяха разсрочени веднъж. Всеки иска допълнително пари, но за да ги дадем, държавният бюджет трябва все пак да ги осигури. Иначе значи дълг”, обясни той.

За евентуален нов кредитен мораториум трябвало да решат БНБ и банките. За намаляване на наемите топката бе прехвърлена към общините и отделните министерства. 
“Аз като финансов министър трябва да осигуря финансовата стабилност на държавата, защото от едната страна ме обвиняват, че не предприемаме максималните мерки за възстановяване на доходите на населението или на фирмите, а от другата страна ме обвиняват, че водя държавата към дълг, който ще съсипе бъдещите поколения. Задачата ни е да намерим баланс между двете”, каза Ананиев. След като изброи известните вече схеми за подпомагане на работниците в затворените фирми, които тепърва ще тръгват, той подчерта, че следващата седмица ще има решение и компенсиране с определен процент от оборота на фирмите, които са спрели със заповедта на здравния министър.

Ананиев защити и раздаването на 650 лв. на всеки лекар, дори и на тези, които не работят с болни от ковид-19. “Ние трябва да сме благодарни на всички лекари, всички медицински сестри и санитари”, каза Ананиев. Той смята, че случаите за неприети хора в болница, които са завършили трагично, са грешки на организацията, единични случаи.

Той отхвърли критиките към бюджета. “Президентът няма необходимото образование и основание да критикува бюджета за 2021 година. Той разединява нацията и противопоставя едни хора на други”, смята Ананиев.

Според министъра и критиките и от страна на Иван Костов също не отговарят на реалността и даде за пример доклад на "Стандарт енд Пуърс", където агенцията дава прогноза за бързо възстановяване на страната без дисбаланси.

Ключови думи:

Кирил Ананиев, бюджет
7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

България пише план за приемане на еврото през 2024 г.

12.01.2021

МИЛА КИСЬОВА

2080 38
Премиерът в Петрич: От днес - пълна диверсификация!

01.01.2021

Обновена

7355 65
Правителството не успя да похарчи планирания бюджетен дефицит

01.01.2021

1911 6

Коментари

SgtTroy
снимка на SgtTroy

Правителството явно иска със сигурност и с много да загуби изборите догодина.

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Мафиотските бизнеси процъфтяват без да плащат данъци, за справка един Череп не плати 700 милиона, хем беше под специален държавен надзор. Нашите хора вземат помощите, дерибействат със заплати, осигуровки и данъци и понеже са с чадър никой не ги гърби. Обаче дребният бизнес е без чадър и го отнася в троен размер. Помощи йок, ама проверки и глоби дал господ. И постоянните изисквания. Вече не помня колко пъти се сменяха касови апарати, софтуери и какво ли още не, само и само НАП всяка секунда да следи дребния бизнес. В същото време едрият продължава да е безнадзорен.
Вече гелосани бизнесмени реват, че нямат кадри. Еми няма ни бизнес ни кадри да останат тук. Ще ви остане верният електорат дето го обгрижвате сега да не плаща ток, вода и данъци. От него ли ще вадите пари? Успех! Последният няма да загаси лампата, защото крушката и кабелите отдавна са откраднати...

Хулиган

Докато хората не се събудят и сами не обявят, че излизат в данъчна ваканция, тези вампири няма да се стреснат...

http://www.drago.info/index.php/2018/02/02/kak-popwlnihme-danwchnite-deklaracii/

чевермехайвер

.........Президентът няма необходимото образование ................

 

Радев има трима съветници по войнишките въпроси , но е оставил икономическата тема за себе си .Баце Киро е много снизходителен - можеше да каже : стриптийз вассер😂

Минувача
снимка на Минувача

Бюджетът е разчетен така, че да може да се изпълнява от всяко правителство, независимо от конфигурацията на политическите сили. Това заяви министърът на финансите Кирил Ананиев пред Дарик радио.

Той напомни, че във финансовия план за следващата година е предвиден сериозен буфер в размер на 5% от разходите и трансферите на ведомствата и институциите или 650 млн. лв., които са предвидени в случай на извънредни разходи, причинени от COVID кризата.

 

GeorgeBulgaria

След като според Ананиев, президента нямал нужното образование за да коментира бюджета, нека послуша лекциите му във ВИНС или на английски (ако знае езика разбира се) на тема икономика. А е най-лесно като не разбира самия той и отвсякъде го натискат - да не прави нищо. Така се измъкват всички некадърници и неграмотници в държавната администрация- ако направят добро- ще има едни недоволни, ако направят лошо- ще има други, затова никой нищо не прави, но си взима дебелите заплатки..

trunk

 Тъпият некъдърник Ананиев след няколко часа може и друго да запее . Гледали сме го и в ролята на друг министър и знаем , колко дълго издържат указите и заповедите му ....около 3 часа.

Влез или се регистрирай за да коментираш