Quantcast
Жерар Депардийо е разследван за изнасилване на 20-годишна актриса | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

Жерар Депардийо е разследван за изнасилване на 20-годишна актриса

2 924
 ЕПА/БГНЕС

Френската кинозвезда Жерар Депардийо е официално разследван по обвинение в изнасилване на млада актриса в дома му. 20-годишната жена, чието име не се споменава, го обвинява в нападение и изнасилване в парижкото му жилище през август 2018 г.

Адвокатът на 72-годишния актьора - Ерве Темим, заяви, че "г-н Депардийо напълно оспорва тези твърдения и разследването не трябваше да бъде публично оповестявано”.

Първоначалното разследване на обвинението в изнасилване е било прекратено през 2019 г. заради недостатъчно доказателства. Миналото лято обаче 20-годишната жена е успяла да го поднови и са започнали процесуални действия, а през декември 2020 г. прокуратурата официално е започнала ново разследване. 

В момента актьорът е под съдебен надзор.

Френски медии цитират запознат източник, който твърди, че Депардийо е приятел на семейството на жертвата и въпросът не е професионален, макар че из пресата се споменава нещо за театрална репетиция. Появиха се и съобщения, че между кинозвездата и младата жена е имало конфронтация в едно от парижките полицейски управления, но тогава не е била разгласена.

Адвокатката на жената - Елоди Туайон-Ибон, заяви, че се надява „частният живот“ на нейната клиентка да бъде уважен с разгръщането на случая.

Още

Двукратен носител на "Оскар" е арестуван за изнасилване

20.06.2022

1725
И Мерилин Менсън може да отърве съда за секстормоз

02.06.2022

204
Депардийо и Гунчева снимат наново "Мисия Клеопатра"