Quantcast
Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от "Кинтекс" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Шефът на ДКК: Категорично са източвани пари от "Кинтекс"

Новото ръководство на държавната компания видя обезпокоителни тенденции
2 796
 БГНЕС

Държавното оръжейно дружество "Кинтекс" е било източвано при предишното управление, твърди изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания (ДКК) адв. Венцислав Димитров пред Нова тв. Той заема поста от три седмици.

По негови данни източената сума възлизала на малко над 800 хил. лв. „Този превод е направен, след като е предадена властта между стария и служебния министър на икономиката и индустрията”, подчерта Димитров. Според него въпросният превод от 800 хил. лв. е подготвен предварително по времето на предходния министър. „Парите са отишли по т. нар. фиктивни агентски договори”, твърди шефът на ДКК. По думите му те са свързани с „твърдяна, но непредоставена услуга, за да може някой да получи възнаграждение”.

Димитров подчерта, че оръжейният бизнес се нуждае от тишина и не е добре да има скандали, както се случва през последните седмици. Според него се забелязва обезпокоителна тенденция.

Шефът на компанията е възложил анализ на работата на ДКК и на държавните предприятия под нейната шапка. Той раздели проблемите в тях на няколко категории. „Първата е дъщерни дружества - в частност – предприятието „Кинтекс”, държавният търговец на оръжия”, каза изпълнителният директор на Държавната консолидационна компания. По думите му в обичайната дейност на предприятието се забелязва обезпокоителна тенденция.

Още

Морфов надраска и вратата на директора: "Офис на ДПС"

09.01.2023

4992
Артистите от Музикалния театър оспорват конкурса за нов директор

14.11.2022

Обновена

414
Найден Тодоров начело на Софийската филхармония с нов 5-годишен мандат

22.10.2022

211