Quantcast
Щом обяви, че Борисов лъже, Бобоков бе обвинен за пано за 652 лв. | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Щом обяви, че Борисов лъже, Бобоков бе обвинен за пано за 652 лв.

В тв интервю бизнесменът заяви, че премиерът не казва истината за кюлчетата и парите в чекмеджето в спалнята му
Обновена
24 268
 Скрийншот видео Би Ти Ви

Само часове след интервюто на братята Пламен и Атанас Бобокови, в което те обвиниха премиера Бойко Борисов в лъжа, а прокуратурата - в садизъм, един от тях получи ново обвинение. Окръжна прокуратура-Русе е повдигнала трето обвинение на Пламен Бобоков за държане без регистрация на археологически обекти, съобщи Евроком. Наложена му е мярка за неотклонение "Подписка".

Адвокатът на Бобоков, Ина Лулчева, потвърди пред "Сега" за обвинението. По думите ѝ то е абсолютно несъставомерно. Става дума за пано с 50 ръждясали стрелички, забити в него. То е намерено в склад в дома на Бобоков, където той държи и други ненужни вещи. Лулчева обясни още, че паното е оценено от експертизата на прокуратурата за 652 лв. Според експертите тези накрайници на стрели са от 6-14 век. Паното няма художествена, културна и научна стойност, допълни адвокатът.

"Сега" опита да се свърже и с говорителя на Окръжната прокуратура в Русе, но прокурор Надежда Митева не отговори на телефона, посочен на сайта на държавното обвинение за връзка. По-късно прокуратурата обяви, че "по образувано досъдебно производство на Специализирана прокуратура в дома на Пл. Б. в Русе е било извършено претърсване и изземване, при което са намерени и иззети 50 броя археологически обекти – 48 броя върхове на стрели от желязо и 2 броя върхове на копие от желязо. Материалите за тях са отделени и са изпратени по компетентност на Окръжната прокуратура". Прокуратурата цитира съдебно-археологическа експертиза, според която иззетите предмети са движими културно-археологически ценности.

За да оправдае съвпадението на обвинението с интервюто, прокуратурата обяснява, че той е бил призован за 23 ноември, но поискал отлаган, тъй като адвокатът му бил под карантина. Така и предявяването на обвинението било отложено за днес.

Ако това дело някога стигне до съд и обвинението издържи, Бобоков боже да получи до 6 години затвор и глоба от 3000 до 15 000 лева, като съдът може да наложи и конфискация до ½ от имуществото му.

Пиарът на братя Бобокови също разпространи съобщение за повдигнатото обвинение за държане без регистрация на археологически обекти. Равносметката дотук, освен наказателното преследване, е "продължаващи репресии, ревизии и проверки в компаниите, заводите, фондацията, офисите и домовете на индустриалците, придружени от активен черен пиар с таргет бизнеса и семействата им, в обслужващите властта медии", пише пиарът. И продължава: "Как ще продължи опитът на "дълбоката държава" у нас да заграби бизнеса на Бобокови като методично тормози, набеждава, клевети и унищожава репутацията и живота на една от малкото български фамилии със законен международен бизнес, внушителни инвестиции в индустрията, безупречна бизнес история и авторитет може само да гадаем."

"Бойко Борисов е лъжец и манипулатор, той лъже, че не е имало пари и кюлчета злато в шкафчето му." Това обяви в неделя в интервю за "120 минути" по Би Ти Ви бизнесменът Пламен Бобоков. Той се появи за първи път заедно и в едно студио с брат си Атанас Бобоков, след като последният бе освободен срещу рекордната парична гаранция от 2 млн. лв. Двамата са обвиняеми по разследване на специализираната прокуратура за внос на опасни отпадъци.

На директен въпрос за какво лъже премиера, Бобоков даде пример с интервюто на Борисов пред ФАЦ. "Всичко в това интервю е лъжа, включително и, че нямало пари и кюлчета в шкафчетата му и че някой му ги бил сложил", обяви бизнесменът. На въпрос откъде знае и откъде е сигурен в това, Бобоков каза само, че е уверен в това. Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства, но демонстрира увереност в думите си. "Аз съм уверен, че са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека", каза Пламен Бобоков.

Брат му Атанас Бобоков пък обяви, че прокуратурата е впрегната да измъчва такива като него и нарече държавното обвинение садистична организация. Той даде пример със своя 6-месечен престой в ареста. Атанас Бобоков разказа, че е имал сменена колянна става и показа снимка, на която се вижда състоянието му. Той обяви, че подготвя документите, че ще съди държавата за престоя си в ареста и че тя ще плаща за това.

"Това не е място, където пожелавам на някого да стои и 1 ден, камо ли 6 месеца. Условията са ужасяващи. Най-вече няма светлина, нито възможност за движение. Бях в килия със специален режим, трябваше офицер да идва и да присъства при отваряне и затваряне на вратата", заяви още той и обяви, че и други големи бизнесмени като семейство Арабаджиеви, Миню Стайков са репресирани по подобен начин.

Атанас Бобоков определи като гавра рекордната парична гаранция от 2 млн. лв. и каза, че в началото е имал колебания дали да я плати. "Това е гавра. Няма контрол. Аз искам домашен арест, което е по-лошата мярка, но те ми предлагат по-леката срещу 2 млн. лева", заяви бизнесменът. И двамата братя платили гаранциите си по сметка, а не в „кеш и чрез злато“, защото така правят почтенните бизнесмени, обявиха те в нов намек за Борисов.

Според Пламен Бобоков държавата се управлява от триумвират - Бойко Борисов, бизнесмена Делян Пеевски и главният прокурор Иван Гешев. Двамата братя твърдят, че бизнесменът искал да им вземе бизнеса, а пък премиерът се прави на режисьор. Той страда от болезнено чувство за страх, подозира всеки, заяви Пламен Бобоков. 

Единственият човек, който е искал да придобие бизнеса ни, се казва Пеевски, но човекът който е организирал всичко е Бойко Борисов, заяви Пламен Бобоков. "Човекът, който е организирал цялата интрига, този, който всички познават като прекрасен актьор в последните 10 години управление, той е поне за 10 "Оскара" за главна мъжка роля, този човек е Борисов. Всички знаят. Той сега се опитва да се изживява като режисьор.. Мисля, че Пеевски само се е опитвал да се възползва, той е такъв, той хваща момента. Видял е, че Борисов е тръгнал нещо да прави срещу нас и е решил в последния момент да се възползва“, допълни Пламен Бобоков.

На въпрос откъде зная и защо твърдят, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, двамата не посочиха конкретни данни. На повторен въпрос Атанас Бобоков отговори: „Много просто. Блокира банковото финансиране. Когато избухне в медиите тази бомба: „Братя Бобокови – организирана престъпна група, „Монбат”, „Приста Ойл”...”.

Попитан откъде има информация, че Пеевски иска да им вземе бизнеса, Пламен Бобоков отвърна: „Имаме си канали. Аз нали ви казах, в тази държава всичко се знае. Не можеш в тази 7-милионна държава, вече под 7 милиона, да скриеш нищо. Някой път по- рано, някой път по-късно се разбира всичко. Няма как да се скрие, и Борисов не може да се скрие. Според мен Борисов е страдащ от някакво болезнено чувство за страх, той е много страхлив човек, изпитва страх и ужас от това, че е възможно всичко, което е причинил на хората, да му се върне“.

На въпроса каква е ролята му в това техния бизнес да бъде придобит от Пеевски, Пламен Бобоков допълни: „Никаква. Аз смятам, че той си е въобразил... вижте накъде върви цялата медийна машина около него, всичките тези внушения – че ние сме приятели с Васил Божков, Васил Божков искал да сваля правителството, там е Бобоков, там са Бобокови. Значи Бобокови, опа, Радев излезе, значи тук всичко е ръководено от Радев, някакви глупости за КГБ, пълни простотии. Аз не мога да вляза в главата на този човек. Както казах – там е патология, там трябва да се намесят хора, специалисти, експерти“, каза още Пламен Бобоков по адрес на премиера.

Пламен Бобоков коментира и комуникацията си с президентското семейство. Категорично в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Те показаха съобщение до него, но от друг телефон. Имал съм комуникация с президента, обясни Пламен Бобоков и призна, че той е писал съобщението от Монровия. "Познавам се от 3 години с президента, от посещението в Армения. Виждали сме се няколко пъти, обсъждали сме разни въпроси, винаги във формална обстановка", каза още той и внуши, че вероятно прокуратурата има съобщението от телефона на президента, който вероятно е контролиран. Пламен Бобоков призна, че си е писал и с Десислава Радева, но това било само да си честитят празниците. 

Атанас Бобоков пък отрече да са регистрирали дружества за съхранение на опасни отпадъци или финансирали, нито пък бившата му съпруга да фигурира в подобно. Прокуратурата е много наясно кой внася боклуци в България. Тук няма нелегален внос. Има реален внос, за да вземеш тези пари. Който разследващ журналист иска да напише материала по този повод, е много лесно да я намери - в "Митници", в "Околна среда", каза Атанас Бобоков. Никога не сме се занимавали с боклуци за горене. Даваме работа на 2000 души. Имаме 12 завода в 10 държави, коментира брат му Пламен Бобоков.

 

"Сега" припомня

Пламен Бобоков обяснява кореспонденцията си с президента и премиера публично за втори път. Той направи това и в началото на юли, отново в студио на предаване на Би Ти Ви. Тогава стана ясно, че той е имал кореспонденция за скандала със задържания либийски танкер "Бадр" не само с президентския съветник Пламен Узунов, но и с премиера Бойко Борисов. В ефир той показа СМС до премиера  от 31март 2019 г., че България има голям проблем с кораба и че ще стане голям международен скандал. Веднага след това той се срещнал с Борисов, който взел мерки, обадил се на либийския си колега и дори се видял с него.

Въпреки че прокуратурата разполага с тази кореспонденция, тя не я оповести, както направи със СМС-те на Бобоков с Узунов. Не е ясно и досега, защо за държавното обвинение разговорите между Бобоков и Узунов са търговия с влияние, а тези с Борисов - не, още повече, че за разлика от президента, премиерът публично се намеси в скандала. 

Текстът на изпратеното от Бобоков съобщение до премиера гласи: "Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия, моля те да се видим за 10 минути и ти ще си прецениш. Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор". Борисов пита: "Какво е станало"?. Бобоков отговаря: "За кораба!!!", и след това Борисов веднага го приел. Бизнесменът уточни тогава, че нарича Борисов "бос", защото е "бос" на държавата, началника. "Очевидно се познаваме отдавна", допълни Пламен Бобоков, но уточни, че не е близък с премиера. "Какво лошо съм направил аз, като съм се опитал да спася България от огромен международен скандал ?!", коментира Пламен Бобоков и уточни, че интересът му бил инспириран от негови бизнес интереси в Либия.

Само час след изявлението на Бобоков от пресцентъра на спецпрокуратурата разпространиха съобщения на бизнесмена към президента Румен Радев. На 29 септември 2019 г. Бобоков пише: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Президентът и бизнесменът си разменят и други съобщения, които обаче са заличени от прокуратурата. От държавното обвинение прилагат и разпечатка от изходящи и входящи съобщения от телефона на Бобоков, от която става ясно, че си е писал със съпругата на президента Десислава Радева. "Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава", посочиха тогава от прокуратурата.

Веднага след това държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува всичко. Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков, написаха тогава от президентството. 

Именно тогава за първи път Бобоков внуши, че може да е контролиран телефона на президента. "Това, което казах и продължавам да твърдя е, че нямам телефоните на Президента в устройствата, иззети и задържани от Прокуратурата, а не че не го познавам или не съм си писал с него. "Въпросът който увисва в пространството и никой не желае да зададе е: Тогава от чий телефон, след като не е от моя, са взети въпросните щедро разпространявани чатове? Дали пък не е от телефона на Президента?“, написа той по онова време.

61

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съд наложи запор върху основни фирми на Бобокови

19.01.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

6016 19
Съдът обяви ареста на Пламен Бобоков за произвол

18.01.2021

7536 37
Прокуратурата предаде на съд Пламен Бобоков за върхове на стрели

31.12.2020

Обновена

4537 36

Коментари

Страници

maestrata

Бобоков знае за кюлчетата от Василиса Прекрасная!А къде е Кошчей Безсмертни?💆

AliBabah

Я, журналист иска доказателства и обяснения за изречените твърдения.

Това е нещо ново в гюлю-гюлю месиркаджийницата.

Дали този журналист ще го пуснат да поиска доказателства в някой монолог на Боко?

Andrij

Цънцарова след като се води разследваща трябваше да е доста по-подготвена.Само с агресия е отблъскващо и непрофесионално.И да не прекъсва след третата дума.Държеше се като малко дете,което на всеки отговор пита "защо" и така докрая на света.Много добро поведение и стил на Бобокови.Личи си класата.

Антоан Савов

Перфектна беше, видя че е набрал скорост и го поведе да каже още неща, но Бобоков се усети. 

Slava
снимка на Slava

Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства.

 

Браво! После рев, че няма свобода на словото. Има. А най - голяма е свободата на фейковото слово👎

Epikur

 

 Ти следи ли разговора с двамата? Ако си следила, забеляза ли, че единият Бобоков поиска да каже нещо за Либия и танкерите, което сам оцени като много важно, но водещата бързо изкриви диалога и каза за това ще говорим по-нататък, първо кажете за...!?  За този много важен разговор до края не остана време и така зрителите не разбраха какви разобличения щеше да направи Бобоков. Всички знаем за изнудванията на Либия като държава за 4,5 милиона долара от днешния ГЕРБ-евродепутат Емил Радев, но вероятно Бобоков щеше да каже нещо по-интересно и разобличаващо. Цънцарова обаче се прояви като жалка и недостойна журналистка.

de_Ruyter

МухоБойке, да си рипнал да искаш доказателства от преразказите на вожда си, банкерския бай Тошо?! Или той като премиер не е длъжен да говори истини?

 

От кой ПИКлив сайт ви вадят такива зомбита?😂

ARTU

Бобоков не дал доказелства. Ми то и прокуратурата никакви доказателства, поне годни за съд, не дава...

HUMANOID
снимка на HUMANOID

от къде знаел...

възможно е той да ги е давал и затова знае,

но няма как да каже, защото..... 

Гандю

Но за сметка на това се обаждал на Радев от Монровия

Предполага се във връзка с бизнеса с отпадъци

ловkия

Тая пикла пита ли го изобщо по предмета на задържането му и верно ли е, че стотиците тонове заровени отрови са от тяхното производство?

ловkия

Бобочкови няма как да знаят дали нещата от шкафчето са на Баце.

Това знаят само шепа здрави форумни сили. 🐑

Азбукарче

Дали са виновни или не пирговските братя,  само независимият съд може да отсъди.

Но че тази вечер те  Му, Им го ..... с 400, е факт.

Факт е, че Цънцарова, прекъсвайки ги, спести много недоизречени истини, защо?

Ама къде се позагуби глав прокурорът?

woogie

Поредният компроматчик, който наля вода във воденицата на Боко! Преди него Нинова, Радев, Отровното Трио и поддържащите ги межници направиха същото. Компромати за Барцелона, гръцки острови, чекмеджета с пари и златни кюлчета, нескопосани лъжи...Малоумни вотове, инфантилни вета, безчинства по улици и площади....И какво ли още не?! С което хем станаха смешни и жалки, хем завинаги се простиха с мисълта за спечелване на каквито и да е следващи избори.

Jules

Една твърде много надценена разследваща журналистка.

Nice legs, shame about the face !

de_Ruyter

Я, лоФката калинка цъфна. 

Активирали са я, че Бацето му е вдигнал кръвно и мобилизират всичките си Интернет плюнки да му адвокатстват.

 

😁

марк

 

 

 

                                         Тая пикла пита ли го изобщо по предмета на задържането му и верно ли е, че стотиците тонове заровени отрови са от тяхното производство?

 

 

                                    Тукана Лофки трябва да играят цифрите . Начи , първо посочваш колко стотици тонове са  , щото много общо звучи бе...После би трябвало да посочиш колко СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТОНА боклуци са внесени в страната и коя организация ги сертифицира определяйки ги като отровни и ''полезни ''. Тогава Лофки трябва да приложиш упражнението ИЗВАЖДАНЕ и ни кажеш колко са отровните боклуци и колко ''полезните'' внесени от правителствената мафия. Щото според мен ако бяха полезни , щяха да си ги държат там и италианци , немци и австрийци . Ама слагачите нямат свършване .

Скрудж

Аз със сигурност знам, че на нощното шкафче на един от двамата братя има боров вазелин, предпочитан от неговият лавърбой Кофи М,Гому!

марк

 

 

 

                           Аз със сигурност знам, че на нощното шкафче на един от двамата братя има боров вазелин, предпочитан от неговият лавърбой Кофи М,Гому!

 

 

                               Добре , но никой от тях не управлява България за разлика от героя от Сандански ...

KTP

Симитли...

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Бобочкови няма как да знаят дали нещата от шкафчето са на Баце.

Напротив, точно те знаят. В качеството си на успешни бизнесмени братята със сигурност са си плащали редовно исканата такса спокойствие. Пак в това си качество те контактуват с много други бизнесмени и отлично знаят кой какво и на кого плаща. Къде се държат такива пари? В банка не става. За 11 години на власт един сейф не стига, а разполагането на повече от един в правителствената резиденция ще бие на очи, все пак идеята на този сейф е там да се държат документи от най-високо ниво на секретност и от значение за националната сигурност, а не пари от обикновен рекет. И когато в сейфа няма място, парите и кюлчетата се хвърлят небрежно по чекмеджетата. Хем е по-лесно след вълнуваща нощ да извади от пачката някоя друга банкнота за някоя прекрасна госпожа, за да я подпомогне да не ходи гола и боса. Така че Бобокови знаят, при това знаят много повече, отколкото на този етап искат да кажат. Ние не знаем, но намираме, че с оглед личността и особеностите на това нещо, което имаме като премиер, повече от възможно е парите и кюлчетата да са си негови, събрани с много труд от напълно законен рекет.

paragraph39

/:/ Той обаче не посочи някакви конкретни данни и доказателства...

.........................................................................................................................

Някои бъркат Твърдения за факти и обстоятелства  с Доказателства за факти и обстоятелства!!!

За да е нещо Доказателство/словесно или материално/, трябва да е установено/"събрано"/ по съответен законов ред и начин от разследващ съответен орган!

По тази причина, например, Очевидец и Свидетел са две различни неща: Свидетелят носи наказателна отговорност за Лъжесвидетелство/ с малко изключения по НПК/ за свидетелстваното от него! Очевидецът НЕ носи наказателна Отговорност, ако НЕ е привлечен и НЕ е в ролята на Свидетел!!! 

old war horse
снимка на old war horse

и бондет плач и скрежет зомбом!😁😁😁

geo_19

във в. "Галерия" имаше версия, че автор на снимките от нощното шкафче на мутрата е една с фамилия Бобокова... 

bay Dragan

Разбра се , че ПРЕЗИДЕНТ е подслушван от Гешев.

Боко и Каскет , дигайте си чукалата!

geo_19

Прочетено в жълт сайт:

 

Третата версия гласеше, че уличаващите снимки на пачките с евро по 500, пистолет, кюлчета злато и нанкащия Баце, са направени от съпругата на Пламен Бобоков – Христина, с която Бойко имал сексуална връзка с позволението на мъжа си.

марк

 

 

                                              Третата версия гласеше, че уличаващите снимки на пачките с евро по 500, пистолет, кюлчета злато и нанкащия Баце, са направени от съпругата на Пламен Бобоков – Христина, с която Бойко имал сексуална връзка с позволението на мъжа си.

 

                                    Те жълтите сайтове са за това .

paragraph39

geo_19

/:/Прочетено в жълт сайт:

Третата версия гласеше, че уличаващите снимки на пачките с евро по 500, пистолет, кюлчета злато и нанкащия Баце, са направени от съпругата на Пламен Бобоков – Христина, с която Бойко имал сексуална връзка с позволението на мъжа си.

..........................................................................................................................

Очевидно и логично, и с позволението на НСО?!

А може и Христина Б. да е била НЕ само фотограф и другото, а и КУРИЕР на ценни "пратки"/ такива  за в чекмеджетата/?!

Гюнтер Валраф

Не бъркай съпругата на Пламен Бобоков – Христина с автора на репортажа от спалнята МУ лорд/г-жа Евгени Минчев, вече номиниран за Pulitzer Prize/Investigative Reporting!

Доц.Трътлев

А може и Христина Б. да е била НЕ само фотограф и другото, а и КУРИЕР на ценни "пратки"/ такива  за в чекмеджетата/?!

Има логика в това, щом Бобоков е сигурен за шкафчето. А и Боко спомена за красива госпожа, която Радев му изпратил (в негово отсъствие😁).

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш