Медия без
политическа реклама

Марешки конституция не чете, направо я подписва

"Случайни минувачи" замеряха Мая Манолова с яйца на плажа "Кабакум" (видео)

04 Септ. 2020Обновена
Снимка: архив
Илияна Кирилова
Снимка: архив

Неповторим цирк заформи Веселин Марешки в сутрешните блокове на телевизиите днес. Гледайки го, човек не може да не се впечатли от невъзмутимостта и хрумките му.

Основната тема на интервютата бе защо подписа проекта за нова конституция, след като се кълнеше упорито, че няма да го направи. И има ли връзка това с концесията на плаж "Кабакум", която междувременно получи. Чрез широкоспектърни разсъждения Марешки обясни, че плажът няма общо, тъй като с него бил на загуба и просто правел добро на хората. Каза още, че въобще не бил чел проекта за конституцията, по няколко причини, една от които е да даде шанс на Радев да реализира конституционните си идеи.

А междувременно, докато вървеше към офиса на bTV, а и при включването си в Нова телевизия, десетина души му спретнаха протест и контрапротест. Едните го обиждаха и държаха плакати срещу властта, другите издигнаха надписи "Веско, с теб сме!".

Доводите на Марешки да се врътне за конституцията са: президентът Радев отдавна обещавал промени в конституцията, но за четири години нищо не направил - и трябвало да му се даде шанс да го стори; хора от цялата страна се обаждали на Марешки, че не може да е на барикадата с БСП и ДПС, затова по-добре било да е от страната на ГЕРБ и националистите; цялото общество от 2009 г. настоявало за ремонт на основния закон. Зам.-председателят на парламента и лидер на "Воля" чистосърдечно призна, че не е чел проекта, защото нямало смисъл - той бил просто предложение, тепърва ще се приема или не, 120 гласа нищо не решавали.

Предния ден президентът Радев спомена отдаването на плажа, критикувайки събитията в парламента около конституцията. В тази връзка Марешки каза, че явно държавният глава е правил много нередни неща през живота си, щом му хрумва да го подозира. „Чух такова внушение от президента Радев. Това е много жалко, защото само човек, свикнал да работи по този начин, може да прави такива внушения. Всеки ден правя бизнес сделки, имам много сътрудници. Това няма нищо общо с политическата ни дейност”, каза Марешки.

За плажа обясни, че от години го държи. Приходът бил 100 000 лв., а плащал за наеми 500-600 000 лв. Преди него никой не искал да вземе ивицата, той просто направил добро на хората като концесионер. При интервютата стана ясно, че прословутата постройка на плажа, която някога Марешки афишираше като луксозен фитнес клуб, а в действителност си я ползваше лично, още стои - макар министър Лиляна Павлова да тръгна да я събаря. Днес къщичката се ползвала като битова от персонала на плажа.

Междувременно вчера се разбра, че не само близкия до Марешки Андон Дончев е получил концесия, но и отново майка му Веска - за другата част от плажа. Лидерът на "Воля" обясни, че концесиите били обявени доста отдавна, преди всички баталии около конституцията. Той се затрудни да влезе в детайли кой за какво е кандидатствал, защото имал към 150 фирми, дори не им знаел имената, вероятно майка му управлявала всичките.

По-обед цирковете продължиха с пълна пара, макар и далеч, без участието на самия Марешки. Опозиционният лидер Мая Манолова посети "Кабакум", като част от проява "Концесия срещу конституция". Там обаче я чакаха "случайни минувачи", които искаха да засвидетелстват подкрепа към Марешки. Те й казаха, че той е добър човек, не се продава за един плаж и попитаха Манолова дали взема пари от Божков. Сценката не беше безобидна, защото към Манолова полетяха яйца. По-късно се появи и полиция. 

Случайно минаващи приятели на Марешки

Posted by Мая Манолова on Friday, September 4, 2020

Още по темата: 

Докато текат важни събития днес пред парламента и вътре в него, с едно от решенията си правителството определи концесионер на варненския плаж „Кабакум - Север 2". Ивицата бе предоставена за 20 години на „Булмедикс 2012“ ЕООД.

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

С 1,5 г. закъснение МС уреди отпуска за баби и дядовци

12 Юни 2024

Ясни са 17-те български евродепутати

12 Юни 2024

Мощна градушка удари Казанлъшко и Ботевградско

13 Юни 2024

ГЕРБ се сблъсква със съпротива още преди старта на преговорите

14 Юни 2024

БСП разчисти хората на Корнелия Нинова

15 Юни 2024