Quantcast

Медия без
политическа реклама

Дрогиран шофьор се споразумя с прокуратурата за 2 години затвор

06 Окт. 2023
Илияна Кирилова
Престъплението е извършено, преди законът да предвиди конфискация на автомобила на шофиращите след употреба на алкохол. Затова и М.Д. е осъден само на затвор и глоба.

След споразумение с прокуратурата мъж, шофирал за втори път след употреба на наркотични вещества, влиза в затвора за 2 години. 40-годишният Д.М. е осъден и на 500 лв., както и остава за 2 години без книжка, съобщи Софийската районна прокуратура.

На 10 септември 2022 г. по обяд Д.М. мерцедеса си по бул. "Черни връх" в София след употреба на амфетамин, метаамфетамин и морфин, обяснява прокуратурата. Това е установено чрез съдебна химико-токсикологична експертиза. Освен това автомобилът, който шофирал Д.М., бил с регистрационни табели, издадени за друга кола.

Срещу мъжа е образувано дело и за двете престъпления - за шофирането след употреба на дрога, както и за ползването на чужди регистрационни табели. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи.

Д.М. е признал вината си пред съда и му е наложено наказание от 2 години  "лишаване от свобода" при първоначален строг режим.

Одобреното от съда споразумение е равносилно но влязла в сила присъда.

Още по темата