Медия без
политическа реклама

Дебора: Ще чуя всички свидетели и тогава ще разкажа моята версия

Адвокатите на подсъдимия поискаха отвод на съда

03 Юни 2024
Дебора Михайлова
БГНЕС
Дебора Михайлова

С разпит на свидетели в Районния съд в Пловдив започна заседанието по делото "Дебора", което е при закрити врата. Подсъдим в процеса е бившият приятел на Дебора - охранителят Георги Георгиев. Той е обвинен в нанасяне на 18 прорезни рани с макетно ножче, насилствено подстригване на косата ѝ и заплахи с убийство. 

Процесът започна миналия петък, когато бяха разпитани петима свидетели. По делото остават още две заседания, където своите показания трябва да дадат 15 свидетели.

Преди да влезе в съдебната зала Дебора заяви, че "първото заседание мина по план" и се надява и следващите да бъдат така. Младото момиче каза още, че ще изчака показанията на всички свидетели и чак тогава ще представи своята версия пред съда, разказва БНТ

"Единственото, което очакваме е справедливост. Правим същото, което правихме и предното заседание. Очакваме истината, друго не", заяви Дебора Михайлова. На въпрос как се чувства, изправяйки се срещу Георги в съдебната зала, тя отговори: "Все едно няма човек пред мен. Той за мен не съществува, просто стена".

От своя страна адвокатът на Георги Георгиев - Петко Кънев, поиска отвод на съдебния състав заради това, че са разпитвани полицаите, които са участвали в процесуално-следствените действия. 

"Поискахме отвод на съда, защото съдът прецени, че може да разпитва свидетел, който пряко е участвал в претърсването и изземането на клиента ни. Аз считам, че този въпрос вече е решен. Европейският съд по правата на човека многократно се произнесе, дори има и законодателни промени от февруари месец, които категорично изключват тази възможност полицейските служители, които са участвали в претърсвания и изземания, да бъдат разпитвани в качеството им на свидетели", заяви Петко Кънев - адвокат на Георги Георгиев.

Наблюдаващият прокурор по делото Ивелина Косева отказа коментар с мотива, че делото се гледа при закрити врата и няма как да коментира какви са показанията на свидетелите, нито нещо свързано с това, което се случва в съдебната зала.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Дебора Михайлова

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?