Медия без
политическа реклама

Багер ”заравнява” морето на Вромос

29 Яну. 2022
Скрийншот БНТ
Багерът, сниман на самия бряг.

Жители на Черноморец сигнализираха за багер в залива Вромос, съобщи БНТ. Според местните хора машината копае директно във водата от дни.

„Един тежкотоварен камион дърпаше ремарке с багера. Той работи цяла седмица тук", разказва в репортажа Никола Стефанов, жител на Черноморец. „Това е една поредна безумица, която се случва на последния останал прекрасен залив", добавя Екатерина Капрова, също местен жител.

Тази сутрин полиция, областна управа и кметът на Черноморец извършиха проверка. Багерът го нямаше, но институциите констатираха сериозни нарушения. „Тук има навлизане на тежка верижна техника на бреговата ивица. Нейното нарушаване като цялост и като естествен вид - най-вероятно от това, което виждаме. Има и нахвърляне на скални маси, които не са били част от естествения бряг", констатира Пламен Янев, зам.-областен управител на Бургас

От управата на Черноморец знаят, че се извършва заравняване на частен терен, но е засегната и държавна собственост. „Това което знам неофициално е, че собственикът на терените подготвя къмпинг. Случилото се не е редно, неправомерно е, нарушаване на бреговата ивица. Сринат е брега", заявява и Росен Деспов, кмет на Черноморец.

Полицейски екипи на всеки кръгъл час ще патрулират в района. По случая се е самосезирала и прокуратурата.

Ключови думи:

Вромос, багер, Черноморец

Още по темата