Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицията разтури нелегален къмпинг в залива “Вромос”

20 Авг. 2023

Полицията в Созопол разтури нелегален къмпинг в залива Вромос. Акцията е била проведена по сигнал на областна управа в Бургас.

Униформените установили 19 каравани, които са паркирали на дюните в залива без разрешение, което е в нарушение на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

За 7 от тях собствениците им получили полицейско разпореждане за премахването им. Останалите 12 са в процес на изясняване на притежателите им, тъй като регистрационните номера на караваните са свалени и в момента са необитаеми, обясниха от областната дирекция на МВР-Бургас.

От дирекцията предупредиха, че тези, които не се съобразят с полицейското разпореждане ще бъдат глобени с актове по ЗУЧК за нарушение на чл. 17А ал. 2 и чл. 17Б ал. 1

Проблемни са държавните зони, в които върху дюни и плажа престояват каравани, чийто собственици трудно могат да преценят дали нарушават ЗУЧК. Затова при констатиране на нарушението те няма да бъдат санкционирани директно, а ще им се даде възможност сами да ги премахнат, казаха от полицията.

Вромос няма официален статут на къмпинг, но се ползва като такъв от десетилетия заради удобното си местоположение. Той се намира само на 8 км от Созопол и съвсем близо до Черноморец.

Ключови думи:

Вромос, къмпинг